Asumisen ja autoilun lisäksi ruoka on yksi kolmesta suurimmasta ympäristökuormittajasta. Ruoan tuotanto aiheuttaa merkittävän osan kasvihuonekaasupäästöistä ja lisäksi suuri osa vesistöjen rehevöitymisestä linkittyy ruoan tuotantoon ja kulutukseen.
Ruoan tuottaminen aiheuttaa väistämättä vaikutuksia ympäristöön, mutta ympäristövaikutuksia voi pienentää omilla valinnoillaan. Pääsääntöisesti kasvikunnan tuotteet rasittavat ympäristöä vähemmän kuin eläinperäisten tuotteiden tuotanto. Lisäksi oman kulutuksensa ympäristövaikutuksia voi pienentää lisäämällä satokauden ruoka-aineiden osuutta ruokavaliossa. Ympäristöystävälliset ruokavalinnat ovat hyväksi ympäristön lisäksi myös omalle terveydelle.
Satokausikalenteri auttaa löytämään parhaat kauden kasvikset
Ruoan ilmastovaikutukset –sivustolla neuvotaan miten omalta osaltaan voi pienentää ruokailun ilmastovaikutuksia
Reseptejä kasviruokia varten:
http://www.maku.fi/artikkelit/helpot-kasvisruoat