Ruoan tuotanto ja kulutus - tavoitetila 2050
Tavoitteena on että lappeenrantalaiset syövät terveellistä ja kestävästi tuotettua kotimaista ruokaa. Ruoan tuotannosta ja kulutuksesta syntyvät jätteet hyödynnetään 100 prosenttisesti.
Toimenpiteitä eri vuosille tavoitetilan saavuttamiseksi:
2016-2017
- Asennemuutoksen alkuun saaminen: julkisten keittiöiden ja työpaikkaravintoloiden kampanjat ja kuntalaiskampanja.
- Kaupungille hankintastrategia, joka huomioidaan talousarviossa.
- Kaupunkiviljelyn edistäminen.
2017-2021
- Paikalliseen ruoan tuotantoon syntyy uusia arvoketjuja. Käynnistetään hankkeita uusien arvoketjujen löytämiseksi ja luomiseksi.
- Hankintajärjestelmien kehittäminen ja koulutus.
- Lisätään ihmisten tietoisuutta siitä millaista ja miten paljon jätettä he tuottavat.
2021-2025
- Vaihtoehtoisten kotimaisten proteiinilähteiden kehitys ja tuotanto.
- Ruoan tuotannon sivuvirtojen tehokkaampi hyödyntäminen. Biojätteistä esim. liikennekaasua biokaasulaitoksen avulla.
2025-2029
- Pyritään muutokseen kuluttajakäyttäytymisessä: lihankulutus on n. puolittunut ja käytetään kotimaista lihaa.