Liikkujan viikko 2017 Lappeenrannassa | Green reality

Liikkujan viikko 2017 Lappeenrannassa

Lauantai, 16. syyskuu 2017 - 9:00 - Perjantai, 22. syyskuu 2017 - 17:00

Liikkujan viikko 2017 Lappeenrannassa
 

Liikkujan viikon 2017 tapahtumat Lappeenrannassa:

Kalamarkkinat 16.–17.9. klo 9–16

Lappeenrannan kaupunki avaa Liikkujan viikon omalla kojullaan satamatorin kalamarkkinoilla. Pisteellä voi tutustua Liikkujan viikon antiin ja keskustella aiheesta.
 

Lappeenranta Greenreality -pyöräily 19.9.

Parin tunnin mittainen opastettu Lappeenranta Greenreality -pyöräily järjestetään klo 17.00 alkaen. Reitti lähtee Lappeenranta Greenreality -karttataululta Vapaudenaukiolta (Technopoliksen Lappeenkadun puoleisen pysäköintipaikan päädystä). Reitin pituus on noin 15 kilometriä ja kesto reilu kaksi tuntia. Sateen yllättäessä pyöräily perutaan!

Päästötöntä menoa -yleisötapahtuma 20.9. klo 13–18

Marian aukiolla järjestettävässä yleisötapahtumassa on monenlaista nähtävää liittyen vähäpäästöiseen, yhteiskäyttöiseen ja älykkääseen liikenteeseen. Tapahtumassa Lappeenrannan kaupunkikonserni esittelee omia vähäpäästöisiä autojaan. Kävijä pääsee tutustumaan sähkö- ja kaasuautoihin, yhteiskäyttöautoihin ja sähköpyöriin.

Päästötöntä menoa -tapahtumaan saapuu myös vuoden työmatkapyöräilijä. Hän kertoo parhaat vinkit työmatkapyöräilyyn ja kertoo terveellisestä työmatkaliikkumisesta.

Kaikille avoimen tapahtuman avaa Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.

Auton vapaapäivä 22.9.

Virallista Auton vapaapäivää vietetään Euroopan Liikkujan viikon lopuksi 22. syyskuuta. Mutta autonhan voi jättää kotiin lepäämään myös jonain muuna – tai miksei useampanakin  – Liikkujan viikon päivänä!

Mukana Liikkujan viikossa: Lappeenrannan kaupunki, Tesla,  Auto-Eekoo, Auto-Kilta, Auto-Suni, Länsi-Auto, Auto-Hatakka, Lappeenrannan Pyöräilijät ry ja Pyöräliike Varustamo, Gasum ja Shareit Blox Car.

 

Lue lisää tapahtuman taustoista