Auto-Kilta Oy ja Auto-Kilta Trucks Oy

Kohti kestävämpää liikennettä

Lappeenrannan kaupungin uudet Greenreality-kumppanit Auto-Kilta Oy ja Auto-Kilta Trucks Oy ovat Lappeenrannassa, Mikkelissä sekä Savonlinnassa toimivia autoliikkeitä, jotka tarjoavat kattavasti autoilun tuotteita ja palveluita henkilö-, paketti- ja kuorma-autoihin. Imatralla Auto-Kilta tarjoaa edustamiensa henkilö- ja pakettiautomerkkien valtuutettua merkkihuoltoa ja rengaspalveluita.

Lappeenrannan kaupunki tukee ja auttaa koordinoimansa Greenreality-kumppanuusverkoston yrityksiä kestävien ratkaisujen löytämisessä. Verkostossa jaetaan myös yritysten kokemuksia yritystoiminnan vastuullisuudesta. Greenreality-kumppanit ovat ympäristöystävälliseen liiketoimintaan sitoutuneita yrityksiä. Auto-Kilta ja Auto-Kilta Trucks panostavat kestävään liikkumiseen liikenteen päästöjen vähentämiseksi.

Toimitusjohtaja Aki Savolainen kertoo, että Greenreality-kumppaneina Auto-Kilta ja Auto-Kilta Trucks ovat sitoutuneet kannustamaan ja opastamaan asiakkaitaan vähäpäästöisten sähkö-, hybridi- ja kaasuautojen valintaan ja käyttöön.

– Lisäksi olemme sitoutuneita ostamaan nollapäästöistä sähköä kiinteistöillemme ja tukemaan työntekijöidemme mahdollisuuksia vähäpäästöiseen työmatkaliikkumiseen.

Ympäristöystävällistä sähköä myös aurinkopaneeleista

Auto-Kilta on teettänyt toiminnalleen päästölaskennan ja vähentänyt tuntuvasti kasvihuonekaasupäästöjään vaihtamalla sähkösopimuksensa biopolttoaineilla ja tuulivoimalla tuotettavaan nollapäästöiseen ekosähköön.

– Kiinteistöissämme on myös aurinkopaneelijärjestelmät, joilla tuotetaan lähes 20 % yrityksen käyttämästä sähköstä, Savolainen kuvaa.

Auto-Killan ja Auto-Kilta Trucksin työsuhdeautot ovat sähkö- ja hybridiautoja. Lisäksi yritykset tarjoavat työntekijöilleen polkupyöräedun sekä mahdollisuuden ladata sähköautojaan tai ladattavia hybridiautojaan työpäivänsä aikana ilmaiseksi ekosähköllä.