14.8.2023

Aurelialle ensimmäiset turbiinitilaukset Australiasta 

Aurelia Turbines on saanut ensimmäisen turbiinitilauksen Australiasta. Tilaus käsittää viisi Aurelia® iA400 -mallin turbiinia. Kyseessä on uusi kaasuturbiinimalli, joka perustuu aiempaan Aurelia® A400 -malliin, mutta iA400:n kokoaa paikallisesti yksi Aurelian valitsemista kumppaneista käyttäen omia lähdekomponenttejaan.


Aurelian australialaisen kumppanin OTEC:n toimitusjohtaja Conrad Gaudin suunnittelee synkaasu- ja vetysovellusten kehittämistä Australiassa, sillä markkinoiden kysyntä on merkittävää ja hallituksen tuki kasvaa.


– Uskomme, että tämä Aurelian tuotetarjonnan laajentaminen merkitsee liiketoiminnalle uutta vaihetta ja nopeuttaa Aurelian teknologian käyttöönottoa maailmanlaajuisesti. Useat yhteistyökumppanit ovat osoittaneet suurta kiinnostusta uutta malliamme kohtaan, sanoo Aurelia Turbinesin toimitusjohtaja Tony Hynes.


OTEC pyrkii pääsemään Australian hajautetun sähkön markkinoille kaasuturbiinivoimajärjestelmillä, joissa käytetään kestäviä polttoaineita. OTEC valmistelee liiketoimintasuunnitelmia ja kumppanuuksia edistääkseen Aurelia-tuotevalikoimaa, joka koostuu korkean hyötysuhteen, monipolttoaineisista ja vähäpäästöisistä sähköntuotantotuotteista ja -palveluista. Näiden avulla australialaiset pk-yritykset voivat alentaa energiakustannuksiaan, vähentää hiilidioksidipäästöjään ja lisätä energiaomavaraisuuttaan.