20.3.2020

Etelä-Karjalan yritysneuvojaorganisaatiot tukevat yrittäjiä koronavirustilanteessa

Etelä-Karjalan toimijat ovat yhdistäneet voimansa ja tukevat alueen yrittäjiä ja elinkeinoelämää haastavassa koronavirustilanteessa. Mukana kuntarajat ylittävässä yhteistyössä ovat Lappeenrannan kaupungin Wirma yrityspalvelut, Etelä-Karjalan Yrittäjät ry, Business Mill -yrityshautomo sekä Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy.

Kuntarajat ylittävä yhteistyö tarjoaa yrittäjille korona-APU-tukitoimia. Wirman yrityspalvelupäällikkö Eeva Pihlajaniemen mukaan tuki on tarkoitettu yrittäjille ja yrityksille, joille koronavirustilanne aiheuttaa vaikeuksia.

- Olemme tänään yhteisesti sopineet, että alueen yritysneuvonnan resurssit ovat maakunnan elinkeinoelämän yhteiskäytössä ja yritysneuvontaa on tarjolla normaalia laajemmilla, virka-ajan ulkopuolelle ulottuvilla palveluajoilla.

Pihlajaniemi kertoo, että yrittäjiä tuetaan itse yritystoimintaan liittyvien ongelmien ratkaisussa, mutta huomioiden myös henkinen jaksaminen.

- Tilanne voi tuntua ahdistavalta ja lähitulevaisuus pelottaa. Jos ei ole varma, miten tulisi toimia ja haluaa keskustella tilanteesta, ota meihin yhteyttä.

Yritysneuvonnasta saa henkisen tuen lisäksi apua rahoituksen järjestelyyn, digitaalisten välineiden käyttöön, nykytilan kartoitukseen, asioiden priorisointiin ja työsuhdeasioihin. Yritysneuvojan kanssa voi myös yhdessä työstää suunnitelman lyhyelle ja pitkälle aikavälille.

Wirma yrityspalvelut, Etelä-Karjalan Yrittäjät, Business Mill ja Kehy palvelevat yrityksiä yhdessä Etelä-Karjalan alueella. Alueen yritysneuvojat ovat kaikkien yrittäjien ja yritysten käytettävissä yli kuntarajojen. Yrittäjä voi toki halutessaan olla myös yhteydessä omaan yritysneuvojaan.

Etelä-Karjalan yritysneuvontaresursseja priorisoidaan ja tarvittaessa lisätään, jotta yrityksiä voidaan auttaa laajalla rintamalla yhteistyössä muiden keskeisten toimijoiden kanssa.

Korona-APU yrittäjille ma 23.3. alkaen, yhteydenotot:

Lappeenrannan seutu: Wirma yrityspalvelut, puh. (05) 616 3000
Imatran seutu: Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy puh. (05) 235 2220

Puhelinpäivystys arkisin klo 9–19, lauantaisin 10–16

wirma@lappeenranta.fi
info@kehy.fi

Yllä oleviin kanaviin tulevat yhteydenotot ohjataan Wirman, Kehyn, Business Millin ja Etelä-Karjalan Yrittäjien yritysneuvojille.
Kaikki sähköiset yhteydenotot (yhteydenottolomakkeiden tai yleisen sähköpostin kautta) käsitellään vuorokauden aikana.

Lisätietoja:

Wirma yrityspalvelut, yrityspalvelupäällikkö Eeva Pihlajaniemi,
puh. 044 052 3056, eeva.pihlajaniemi(a)lappeenranta.fi

Etelä-Karjalan Yrittäjät ry, toimitusjohtaja Jami Holtari
puh. 0400 551 435, jami.holtari(a)yrittajat.fi

Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy (Kehy), toimitusjohtaja Antti Oravuo
puh. 040 721 1310, antti.oravuo(a)kehy.fi

Business Mill, Mikko Ojapelto
puh. 050 5121 853, mikko.ojapelto(a)lab.fi