1.10.2020

Euroopan vihreimmän kaupungin titteli ratkeaa ensi viikolla


European Green Leaf –kilpailun finalisti Lappeenranta jännittää tulevaa viikkoa ja kilpailun tulosta. Kaupunki on valmistautunut loppukilpailuun huolella. Finaaliesitys on puolen tunnin mittainen kokonaisuus, joka sisältää live-puhetta, videoita sekä kuvia. Tuomaristo näkee esityksen striimattuna keskiviikkona 7. lokakuuta.

Kannusta Lappeenranta voittoon!

Finaaliin saakka asukkaiden ja sidosryhmien tuki on arvokasta. Kaupunki toivookin, että sanomaa levitettäisiin eteenpäin mahdollisimman laajasti, esimerkiksi jakamalla videota Lappeenranta - Greenreality City

Sosiaalisen median hashtagit ovat #egla2021 #greenreality sekä #lappeenranta.

Palkintogaala striimataan Lissabonista

European Green Capital 2020 Lissabon striimaa palkintogaalan torstaina 8. lokakuuta. Tässä tilaisuudessa paljastetaan kilpailun voittajakaupunki. Suora lähetys kestää noin tunnin ja sitä voi seurata vaikkapa kotisohvalta. Rekisteröidy täältä, niin saat sähköpostiisi virtuaalisen livelähetyksen linkin. Palkintogaala alkaa klo 18.00.

Ensi vuonna tapahtuu paljon

Lappeenrannan kaupunki on kerännyt yli viisikymmentä erilaista toimenpideideaa ensi vuodelle. Kaupungissa järjestetään muun muassa useita ympäristöalan konferensseja ja tapahtumia. Lappeenrannan kaupungin vihreä osaaminen tulee näkymään eri kohteissa entistä vahvemmin. Satamaan pystytetään UPM-Kymmene Oyj:n rahoittama vesiasioita esittelevä näyttötaulu. Saimaa Geoparkin vahvistamista UNESCOn Global Geopark –listalle odotetaan myös vuonna 2021.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
p. 040 081 5284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi