14.1.2020

Greenreality Network ja Solved yhteistyöhön vauhdittamaan Etelä-Karjalan yritysten kasvua ja kansainvälistymistä

Eteläkarjalassa toimiva energia- ja ympäristöalan verkosto Greenreality Network ja kansainvälinen kestävän kehityksen asiantuntijapalvelu ja yhteistyöalusta Solved ovat aloittaneet yhteistyön. Tavoitteena on vauhdittaa eteläkarjalaisten yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. Verkostoon kuuluvat kaikki alueen merkittävät energia- ja ympäristöalan yritykset, alueen kuntia sekä tutkimus- ja koulutuslaitoksia, kuten LUT-konserni.

Solved tarjoaa yhteiskehittämisalustan, joka helpottaa ja tehostaa Greenreality-toimijoiden välistä yhteistyötä. Alusta tarjoaa toimijoille uuden ja ketterän tavan suunnitella ja edistää yhteisiä projekteja sekä niihin liittyvää osaamista ja fasilitointia, kertoo Solvedin toimitusjohtaja Santtu Hulkkonen.

– Lappeenranta on tunnettu ympäristöosaamisestaan ja LUT:ssa tehdään maailman johtavaa energia-alan tutkimusta. Olemme innostuneita tästä mahdollisuudesta päästä mukaan vauhdittamaan näin merkittävän energia- ja ympäristöalan osaamiskeskittymän kasvua ja kansainvälistymistä.

Yritysverkostolle laajat mahdollisuudet monipuoliseen osaamiseen

Lappeenrannan kaupungin Greenreality-palveluiden kehitysjohtaja Markku Mäki-Hokkonen kertoo, että Solvedin kautta Greenreality-toimijat saavat yhteyden lähes 5000 energia- ja ympäristöalan asiantuntijaan. Näin hankkeiden edistämiseen on helposti ja nopeasti tarjolla oikeanlaista osaamista.

– Greenreality-verkoston yrityksillä on Solvedin ekosysteemin kautta mahdollisuus kasvattaa verkostoaan ja päästä mukaan kansallisiin ja kansainvälisiin yhteistyö- ja projektimahdollisuuksiin.

Greenreality Network järjestää 16. tammikuuta 2020 webinaarin liittyen jäsenten mahdollisuuksiin hyödyntää Solvedin yhteistyöalustaa ja sen avaamia mahdollisuuksia kansallisesti ja kansainvälisesti.

Greenreality Networkin ja Solvedin yhteistyö on osa LUT:n koordinoimaa EU-rahoitteista Nopeat tiimit -hanketta. Hankkeessa etsitään yrityslähtöisiä yhteiskehittämiseen sopivia energia- ja ympäristöalan haasteita.

Hanke tarjoaa alustan lisäksi yritysten käyttöön fasilitointipalvelun, kertoo Mäki-Hokkonen.

– Meihin voi olla yhteydessä milloin tahansa, jos sinulla on mielessä ratkaisuja odottava ongelma tai muu useampaa osapuolta ja monipuolista osaamista edellyttävä hankeaihio.

Greenreality Network

Greenreality Network on Etelä-Karjalassa yrityslähtöisesti toimiva energia- ja ympäristöalan verkosto, joka luo jäsenilleen sekä alueelle kasvua ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Verkostoon kuuluu energia- ja ympäristöalan yrityksiä, alueen kuntia sekä tutkimus- ja koulutuslaitoksia (LUT-konserni). Koordinaattorina toimii Lappeenrannan kaupunki.

www.greenreality.fi/network

SOLVED

SOLVED on maailman johtava kestävän kehityksen on-demand-asiantuntijapalvelu ja digitaalinen yhteistyöalusta. Verkostonsa avulla SOLVED pystyy nopeasti luomaan kokeneita, monialaisia tiimejä. SOLVEDilla on 5000 asiantuntijaa 70 maassa. Yritys tarjoaa palveluna digitaalisen yhteiskehitysalustan projektien ideointia ja kehitystä varten. SOLVEDin asiantuntijapalvelu on kokonaisratkaisu, jolla vältetään projektien ja toiminnan pullonkaulat. SOLVED perustettiin vuonna 2013. Yrityksellä on toimipisteet Bratislavassa, Helsingissä, Oulussa ja Žilinassa.

www.solved.fi

Lisätietoja:

Markku Mäki-Hokkonen, kehityspäällikkö, Greenreality Network, Lappeenrannan kaupunki, +358 40 569 5515, markku.maki-hokkonen@lappeenranta.fi

Santtu Hulkkonen, toimitusjohtaja ja perustaja, SOLVED, +358 50 373 2895, santtu.hulkkonen@solved.fi