19.4.2024

Kaupunkipyörillä pääsee jälleen polkemaan Lappeenrannassa 22.4. alkaen

Kaupunkipyöräkausi alkaa Lappeenrannassa, kun oranssit pyörät palaavat tuttuun tapaan katukuvaan maanantaista 22.4. alkaen. Pyöriä tulee kaupunkiin yhteensä 120 kappaletta noin 30 asemalle eri puolille kaupunkia.

Lappeenrannan kaupunki on hankkinut kaupunkipyörät yhteistyössä LUT-yliopiston ja Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön kanssa. Kaupunkipyöristä vastaa kouvolalainen Kaakau Oy, joka on osa Donkey Republic -verkostoa.

Kaupunkipyörät saa käyttöön lataamalla Donkey Republicin mobiilisovelluksen, joka on ladattavissa sovelluskaupoista. Paljon pyöräileville on saatavilla kausipassi, mutta kaupunkipyöriä voi vuokrata myös lyhemmäksi ajaksi.

Kaupunkipyörät ovat aiemmin olleet erityisen suosittuja läntisen Lappeenrannan alueella. Käytetyin pyöräasema löytyykin LUTin ja LABin kampusalueelta.

Kaupunkipyöräkausi päättyy loka-marraskuun taitteessa kelien mukaan. Jos sää sallii, pyöräilykausi jatkuu marraskuun puolelle.

Lisätietoa ja ohjeet pyörien käyttöön löytyvät Kaakaun verkkosivuilta sekä lisätietoa Lappeenrannassa pyöräilystä, esimerkiksi pyöräilyreiteistä ja pyöräparkeista löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Lisätiedot:

Lappeenrannan kaupunki
Matleena Kujala, kestävän liikkumisen asiantuntija
Puh. 040 655 1850, matleena.kujala@lappeenranta.fi

KaaKau Oy
Antti Lääperi, operatiivinen johtaja
Puh. 040 562 2154, info@kaakau.fi