14.2.2024

Laitex Oy: Käytämme nyt 100 %:sti uusiutuvaa Vihreää Kaukolämpöä

Laitex Oy on ottanut merkittävän askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta ilmoittaessaan siirtymisestään täysin uusiutuvan energian lähteisiin. Yritys on ylpeä ilmoittaessaan, että se käyttää nyt 100 %:sti Vihreää Kaukolämpöä, joka tuotetaan Kaukaan Voiman sähkön ja lämmön yhteistuotantovoimalaitoksessa.

Vihreä Kaukolämpö on energiantuotantomuoto, joka hyödyntää metsäteollisuuden sivutuotteita, kuten kuorta, sahanpurua ja metsätähdettä, lämmön tuottamiseen. Näiden uusiutuvien polttoaineiden käyttö tekee Vihreästä Kaukolämmöstä hiilineutraalin lämmitysmuodon, joka ei lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta.
Yrityksen päätös siirtyä täysin uusiutuvaan energialähteeseen heijastaa sen sitoutumista ympäristönsuojeluun ja vastuulliseen liiketoimintaan. Vihreä Kaukolämpö on ympäristötietoisen ja vastuullisen yrityksen valinta, joka edistää kestävää kehitystä.

Tuloksena CO2-päästöt vähenivät vuonna 2023 yhteensä 2,43 tonnia, mikä on merkittävä saavutus ympäristön kannalta ja osoittaa Laitex Oy:n sitoutumisen hiilijalanjäljen pienentämiseen ja siirtymiseen kestävämpään materiaalinkäsittelylaitteiden tuotantoon.

Tämä päätös heijastaa sitoutumistamme kestävään kehitykseen ja ympäristövastuuseen. Uskomme vahvasti, että yritysten on otettava vastuuta ympäristöstä, ja tämä on yksi konkreettinen askel kohti sitä, sanoo Lasse Kurronen Laitex Oy:n toimitusjohtaja.

Yrityksen HSEQ Team Lead Jussi Pääkkönen korostaa päätöksen merkitystä: Olemme erittäin ylpeitä siitä, että voimme nyt täysin luottaa uusiutuvaan energianlähteeseen. Se osoittaa, että voimme tehdä vastuullisia valintoja, jotka hyödyttävät sekä yritystämme että ympäristöä.

Laitex Oy:n siirtyminen 100 %:sti uusiutuvan Vihreän Kaukolämmön käyttöön on askel kohti kestävämpää tulevaisuutta, jossa energiantuotanto on ympäristöystävällistä ja vastuullista. Yritys toivoo, että tämä esimerkki kannustaa muita liiketoimijoita seuraamaan perässä ja tekemään vastaavia ratkaisuja ympäristön suojelemiseksi ja kestävän kehityksen edistämiseksi.