28.8.2020

Lappeenrannan kaupungin Green Leaf -kilpailun finaaliesitys toteutetaan yhteistyössä Kulttuuritila Nuijamiehen kanssa

Lappeenrannan kaupunki kilpailee Euroopan Unionin komission järjestämässä Green Leaf Awards -kilpailun finaalissa. Kilpailun seuraava vaihe on finaaliesitys, jonka Lappeenrannan kaupunki toteuttaa yhteistyössä Kulttuuritila Nuijamiehen kanssa. Lappeenranta otti viime vuoden tuomaripalautteesta oppia ja tämän vuoden esityskonseptin toteuttamiseen saatiin apua Kulttuuritila Nuijamieheltä.

- Finaaliesityksestä tehdään unohtumaton esitys, joka jää varmasti kilpailun tuomariston mieleen! Hyvä, että meillä on ammattilaisia rakentamassa esitystä, toteaa Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen.

Kulttuuritila Nuijamies käsikirjoittaa, ohjaa ja tuottaa esityksen. Tällä kertaa itse finaaliesitykseen panostetaan enemmän ja esityksessä tuodaan esille uusia, kilpailuhakemuksen ulkopuolelle jäänyttä sisältöä. Live-esitykseen tullaan sisällyttämään videoita, musiikkia ja valokuvia. Tällä tarinallisella esityksellä viedään kaupunkia lähemmäs kilpailun voittoa. Esityksen tuotannosta vastaa Juha-Pekka Natunen, käsikirjoituksesta ja ohjaamisesta Aapo Stavén, musiikista ja näyttelemisestä Antti ja Jussi Hyyrynen ja videotuotannosta Hiski Hämäläinen.

- Lappeenrannan kaupunki haluaa näyttää tahtotilansa ja voittaa kisan tänä vuonna, kertoo Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva.
- Toivon, että kulttuurin ja ympäristötavoitteiden yhdistäminen toimi hyvin finaalissa. Samalla saadaan myös kaupunkilaisten osallistumiseen uusi toimintatapa, Jarva jatkaa.

Vuoden 2021 Green Leaf -kilpailun finaali käydään 7.10.2020 ja voittajakaupunki julkaistaan seuraavana päivänä 8.10. Finaali käydään joko paikan päällä Lissabonissa, joka on tämän vuoden Euroopan vihreä pääkaupunki Green Capital, tai etänä striimaten. Ensi vuoden Green Capital on Lahti.

Lappeenranta, The Greenreality city: https://www.youtube.com/watch?v=hM8bWMncVgU&t=6s

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki
Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
p. 040 081 5284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi

Kulttuuritila Nuijamies
Juha-Pekka Natunen
jp(at)nuijamies.fi, p. 050 377 3022