25.3.2020

Lappeenrannan kaupunki haastaa asukkaat osallistumaan ilmastotekoon Earth Hour -iltana 28.3.

Maailman suurin ilmastotapahtuma Earth Hour järjestetään tänä vuonna lauantaina 28.3. kello 20.30-21.30. Kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n tapahtumassa annetaan valomerkki ilmastolle ja haastetaan yksityishenkilöitä, yrityksiä ja muita julkisia tahoja osallistumaan tapahtumaan omilla ilmastoteoillaan.

Tänä vuonna koronavirustilanteen vuoksi WWF suosittelee, että isojen yleisötapahtumien sijaan järjestettäisiin verkkotapaamisia ja panostettaisiin valomerkkeihin eli mainos- ja julkisivuvalaistusten sammuttamiseen. Esimerkiksi Lappeenrannan Energia sammuttaa julkisivuvalot tapahtuman ajaksi kaupunkikeskustan maamerkistä, Lappeenrannan vesitornista.

Lappeenrannan kaupunki haastaa mukaan some-kampanjalla

Earth Hour -kampanjassa Suomessa nostetaan esille tänä vuonna ruoan ilmasto- ja ympäristövaikutukset. Maailmanlaajuisesti WWF haluaa tuoda esille nyt vahvasti monimuotoisen luonnon merkityksen ilmastonmuutoksen torjunnassa. Lappeenrannassa yhtenä keskeisimpänä teemana onkin kaupunkiluonnon monimuotoisuuden lisääminen, kertoo kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen.

- Keväällä esimerkiksi avataan linnoitukseen uusi luonto- ja kulttuuripolku, jossa voi tehdä havaintoja rikkaasta ja monimuotoisesta niittyluonnosta kasveineen ja perhosineen.

Lappeenrannan kaupunki on käynnistänyt Greenrealityn sosiaalisen median kanavillaan kampanjan, jossa haastetaan asukkaat viettämään Earth Houria tunnin ajan ilmaston puolesta. Kampanjassa voi voittaa aineettomia palkintoja valintansa mukaan; kaupunkipyörän kaudeksi käyttöönsä tai Lappeenrannan joukkoliikenteen 30 päivän kausilipun tai vastaavalla määrällä arvoa joukkoliikenteen korttiinsa.

Lisätietoja:

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
p. 0400 815284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi