31.1.2020

Lappeenrannan kaupunki laatii ilmasto-ohjelmaa seuraavalle kymmenelle vuodelle

Lappeenrannan kaupungilla on valmistelussa uusi ilmasto-ohjelma vuosille 2021-2030. Edellinen ilmasto-ohjelma laadittiin vuonna 2009 ja silloin tavoitteena oli vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 30 % vuoteen 2020 mennessä. Tehtyjen toimenpiteiden johdosta päästövähennys toteutui jo vuonna 2014, jolloin päästövähenemä oli 38 %. Vuoteen 2017 päästöt vähenivät jo 46 %.

Kaupunki on kiristänyt tavoitteitaan nyt siten, että hiilineutraalisuus saavutettaisiin jo vuonna 2030. Tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 % vuodesta 1990. Lisäksi hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi haetaan 20 % päästöjen nieluja ja kompensaatioita.

Ilmasto-ohjelmaa laaditaan yhdessä asukkaiden kanssa

Ilmasto-ohjelmaa tehdään työpajoissa siten, että ensi vaiheessa ohjelmaa valmistellaan kaupungin työntekijöiden kesken. Asukkaille avoimet työpajat alkavat helmikuussa.

Yleinen asukastyöpaja järjestetään 18.2. Lappeenrannan kaupungintalon valtuustosalissa kello 16.30 alkaen. Muita työpajoja järjestetään alustavan ohjelman mukaan seuraavilla teemoilla:

- Energiajärjestelmä

- Rakentaminen ja rakennukset

- Vihreä teemayleiskaava

- Liikenne (yhdessä kestävän liikenteen ohjelman valmistelussa)

- Hiilinielut ja maatalous (yhdessä maakunnan ilmasto-ohjelman valmistelun kanssa)

- Yhteenvetotyöpaja

Kaikille avoimet työpajat toteuttaa LCA Consutling Oy yhdessä Lappeenrannan kaupungin Greenreality-palveluiden kanssa.

Työpajoista ilmoitetaan Lappeenrannan kaupungin ja Greenreality-palveluiden sivujen kautta.

Ilmasto-ohjelman valmistumista voi seurata osoitteessa https://www.greenreality.fi/greenreality-lappeenrannassa/strategia/uuden-ilmasto-ohjelman-valmistelu

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
p. 040 081 5284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi