7.9.2020

Lappeenranta on mukana Euroopan vihrein kaupunki -kilpailussa – finaali käydään 7.10.

Euroopan komission järjestämän European Green Leaf Award -kilpailun finaali lähestyy. Nyt etsitään Euroopan vihreintä, alle 100 000 asukkaan, kaupunkia vuodelle 2021, ja Lappeenranta on kilpailun finaalissa nyt toista vuotta peräkkäin. Kilpailun finaali käydään 7.10., joko paikan päällä tämän vuoden Green Capitalissa Lissabonissa tai etänä striimaten kilpailun tuomaristolle. Voittaja julkistetaan seuraavana päivänä 8.10.

Viime vuonna voitto jäi saamatta, joten tämän vuoden kilpailuun on panostettu enemmän. Finaalin esitystä valmistellaan parhaillaan ja lisäksi suunnitellaan jo alustavasti ensi vuoden tapahtumia. Kesän aikana kilpailu ja finaalipaikka ovat näkyneet Lappeenrannan katukuvassa erilaisina banderolleina ja pylväsviireinä sekä tietenkin Greenreality-karnevaalissa. Lisäksi olemme panostaneet sosiaaliseen mediaan ja kampanjoineet arjen kestävien valintojen puolesta.

Finaaliesitys tulee koostumaan sekä live-puhujista että etukäteen kuvatuista videoista, kuvista ja haastatteluista. Finaaliesitystä valmistellaan yhdessä Kulttuuritila Nuijamiehen kanssa; he hoitavat finaaliesityksen käsikirjoituksen, ohjauksen ja videoiden kuvaamisen. Live-esityksessä puhujina ovat kaupunginjohtaja Kimmo Jarva, valtuuston varapuheenjohtaja Joonas Grönlund, LUT-yliopiston Sustainability Manager Kati Koikkalainen, LUT-yliopiston rehtori Juha-Matti Saksa, toimitusjohtaja Kimmo Rauma ja Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen. Videoilla tulee lisäksi esiintymään muita kaupungin organisaation jäseniä, paikallisia yrittäjiä ja Greenreality -kumppaneita sekä ihan tavallisia kaupunkilaisia.

Kannustetaan Lappeenranta yhdessä voittoon!

Toivoisimme, että voisitte jakaa tietoa kilpailusta ja Lappeenrannan finaalipaikasta omissa kanavissanne ja yhteisöissänne. Muun muassa seuraavan videon jakaminen sopisi hyvin sanomamme levittämiseen: https://www.youtube.com/watch?v=hM8bWMncVgU

Hashtagia #egla2021 saa ehdottomasti käyttää, jos jaatte tietoa sosiaalisessa mediassa. Kuvia löytyy lisäksi osoitteesta https://lappeenranta.kuvat.fi/kuvat/Greenreality/

Suosittelemme myös ottamaan seurantaan Greenreality Lappeenrannan some-kanavat:

Instagram: @greenrealitylpr

Twitter: @GreenrealityLPR

Facebook: Greenreality Lappeenranta

Tässä muutamia esimerkkilauseita, joita voitte käyttää sosiaalisessa mediassa (etenkin Twitter on tärkeä). Voitte myös käyttää omia:

”Lappeenranta kilpailee tänä vuonna jälleen Euroopan Vihreimmän kaupungin tittelistä! Viime vuonna voitto jäi finaalissa saamatta mutta tänä vuonna kilpailuun on panostettu koko vuoden ajan. Lappeenranta on vahvoilla kilpailussa, koska ilmastotoimia painotetaan sen omassa strategiassa. Kaupungin tekemät ilmastotoimet ovatkin laajentuneet ja niitä on aktiivisesti viety myös maailmalle. Finaalipaikka tässä arvostetussa kilpailussa kertoo näiden ilmastotoimien arvostamisesta. #egla2021 #lappeenranta"
"Videolta voit katsoa muutamia tärkeitä esimerkkejä Lappeenrannan ympäristöteoista: https://www.youtube.com/watch?v=hM8bWMncVgU (Instagram / Facebook / Uutiskirje)”

”Lappeenranta is the finalist in European Green Leaf award for 2021! #egla2021 #lappeenranta Check out the message from YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=hM8bWMncVgU” (Twitter)

Tiedotteen voi lukea myös liitteenä olevasta pdf-tiedostosta.

Lappeenranta on uusiutuvan energian ja puhtaan ympäristön pioneerikaupunki, jonka intohimona on ongelmien ratkaiseminen. Olemme Suomen ilmastopääkaupunki täynnä uutta energiaa, rohkeaa ajattelua ja kansainvälistä osaamista. Vain kaksi tuntia Helsingistä Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla sijaitsevassa noin 73 000 asukkaan yliopisto- ja matkailukaupungissa uskallamme ja teemme. LUT-yliopisto, innovatiivinen toimintaympäristö tekijöineen ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. www.lappeenranta.fi

Liitteet

2021 Greenreality EGLA finalisti uutiskirje-sidosryhmät.pdf

Green Leaf Marian aukio, Greenreality

Lisätietoja:

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja, Lappeenrannan kaupunki
ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi, p. 040 081 5284

Kati Korhonen, kansainvälisten asioiden koordinaattori, Lappeenrannan kaupunki
kati.m.korhonen(at)lappeenranta.fi, p. 040 354 2799