21.10.2020

Lappeenranta näkyvästi esillä käynnissä olevalla EU:n vihreällä viikolla

Vastikään Euroopan vihreimmäksi alle 100.000 asukkaan kaupungiksi valittu Lappeenranta näkyy vahvasti Brysselissä menossa olevassa jo 18. kertaa järjestettävässä ”Euroopan alueet ja kaupungit” -konferenssissa. Kolmiviikkoisen suurtapahtuman viimeinen viikko on omistettu kokonaan ympäristölle ja kestävälle kehitykselle.

Lappeenrantalaisia kuullaan ja nähdään peräti kolmessa eri tilaisuudessa kuluvan viikon aikana. Tiistaina Lappeenrannan kaupungin kehityspäällikkö Markku Mäki-Hokkonen puhui espanjalaisen Rubín kunnan ja Euroopan raja-alueiden liiton (AEBR) järjestämä Local and Regional Climate Action -tapahtumassa. Hänen esityksensä käsitteli kaupungin konkreettisia tekoja ja yritysten kanssa tehtävää verkostoyhteistyötä kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

Toinen tiistain lappeenrantalaistapahtuma oli oheistapahtuma ”Ilmastopositiivisuuden vaikutus kehitykseen”, jossa puheenvuoron käyttivät Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markus Lankinen ja ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen.

Myös Kuntaliiton ja Lahden kaupungin fasilitoimassa EU Green Week -tilaisuudessa torstaina 22.10. klo 15-17 on mukana Lappeenrannan kaupungin ympäristösuunnittelija Anna Vuori kertomassa aiheesta Protecting Nature and Cultural Heritage in Old Urban Environment, eli siitä, kuinka Lappeenrannan linnoitus on onnistunut esimerkki kestävästä historiallisen perinnön suojelusta.

Lappeenrannan kehitysjohtaja Markku Heinonen iloitsee siitä, että lappeenrantalainen osaaminen on tunnistettu laajalti Euroopassa.

Voitto Green Leaf -kilpailussa, eli Euroopan vihreimmän alle 100.000 kaupungin titteli oli tietenkin hieno tunnustus, hän sanoo.

Mutta vielä tärkeämpää on se, että kaupungissamme tehdään paljon suuria ja pieniä tekoja kestävämmän tulevaisuuden puolesta.

Lisätietoja:
Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 581 1998
Lappeenrannan kaupungin kehityspäällikkö, Greenreality, Markku Mäki-Hokkonen, puh. 040 569 5515