24.1.2023

Yrittäjien Tammistartti 2023 antaa eväitä kestäviin menestystarinoihin

Tammistartti on osa Lappeenrannan kaupungin ja yritysten kumppanuusmallia. Se on tapahtuma, jolla kaupunki haluaa rakentaa pohjaa avoimelle ja ratkaisukeskeiselle yhteistyölle alueen elinvoimaisuuden vahvistamiseksi. Tapahtuman aikana selviää, mitä kaupunki lupaa tehdä yritysten hyväksi vuonna 2023.

Vuoden 2023 Tammistartti yrityksille pidetään torstaina 2.2.2023 kello 15–20 Lappeenrannan kaupungintalolla. Tapahtuma järjestetään nyt jo neljäntenä perättäisenä vuonna.

Kaupungin yrityspalveluiden organisoimaan tapahtumaan kannattaa tulla siksi, että yrittäjä pääsee vaikuttamaan omaan ja alueen toimintaympäristöön sekä erityisesti siihen mitä kaupunki tekee yritysten hyväksi tänä vuonna, kertoo kaupungin yrityspalvelupäällikkö Eeva Pihlajaniemi.

– Olemme suunnitelleet yritysten kanssa yhdessä kehittämisideoita ja Tammistartissa viemme näitä ideoita ja valintoja eteenpäin. Haluamme madaltaa yritysten ja kaupungin välistä raja-aitaa tehdä asioita enemmän yhdessä yhteisten päämäärien saavuttamiseksi.

Kaupunki järjesti syksyllä 2022 yrityksille suunnittelutalkoot, jossa oli mukana ideoimassa 97 yritystä. Nyt ennen Tammistarttia ja sen aikana on auki kehittämisideoista koostettu äänestys. Lappeenrannan kaupunki sitoutuu toteuttamaan yritysten kanssa yhdessä suunniteltuja ideoita ja huomioi valinnassa erityisesti äänestyksessä hyvin pärjänneet kokonaisuudet.

Tammistartissa tarjolla monipuolista puhetta, keskustelua ja vuoropuhelua

Tapahtumassa kuullaan alueemme yritysten toimintaympäristön kehittämiseen liittyviä puheenvuoroja kaupungin edustajilta sekä keynote-puhuja, kestävyysfilosofi ja ammattisijoittaja Esa Salorannan puheenvuoro.

Tapahtuma huipentuu paneelikeskusteluun, jota moderoi Lappeenrannan kaupungin elinvoimajohtaja Ding Ma. Keskustelun aikana panelisteilta voi päästä kysymään aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Aiheena keskustelussa on rohkeasti, yhdessä, eteenpäin katsoen eli ”mitä meidän pitäisi tehdä?”, kertoo Ma.

– Meillä on yhteinen tahtotila rakentaa myönteisempää yritysimagoa Lappeenrannassa. Kysymys onkin miten. Keskustelemme tarvittavista teoista ja ennen kaikkea siitä, kuka on se kuuluisa joku, joka toteuttaa tekoja ruohojuuritasolla. Paneelikeskustelu käynnistää samalla elinvoimatiimin organisoiman pyöreä pöytä -keskustelusarjan, joka on kuukausittain koko vuoden ajan.

Tilaisuuden virallisen osuuden jälkeen on aikaa verkostoitua muiden yrittäjätovereiden kanssa ja nauttia paikan päällä olevasta tarjoilusta. Paikalla on myös kaupungin virkamiesjohtoa keskustelemassa yrittäjien kanssa.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja vaikuttamaan!

Tammistartin 2.2.2023 koko ohjelma löytyy tapahtumakalenterista.

Ilmoittauduthan mukaan 27.1.2023 mennessä tästä linkistä

Lisätiedot:

Eeva Pihlajaniemi, yrityspalvelupäällikkö, Wirma yrityspalvelut, Lappeenrannan kaupunki
Puh: 044 052 3056, eeva.pihlajaniemi(at)lappeenranta.fi