Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Tolvanen

Vähemmän muovia

Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Tolvanen Oy on toiminut Lappeenrannassa jo yli 90 vuoden ajan neljässä sukupolvessa. Tolvanen tarjoaa kaikki hautausalan palvelut, kukkalaitteet ja kuljetukset sekä ammattitaidolla myös häiden, syntymäpäivien ja muiden juhlatilaisuuksien kukkakoristelut, sekä erilaiset kukat elämän eri tilanteisiin. Ammattitaitoiset floristimme seuraavat trendejä ja kukkakauppa-alan kehitystä.

Greenreality-kumppanina Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Tolvasessa vähennetään syntyvän muovijätteen määrää vähintään 10 prosenttia esimerkiksi neuvottelemalla kukkatoimittajien kanssa kierrätettävistä materiaaleista sekä korvaamalla muovin pakkausmateriaaleissa ympäristöystävällisemmällä materiaalilla. Tämän lisäksi yrityksen sisältä nimetään ympäristövastuuhenkilö.

Ympäristöystävällisempiä kuljetuksia sekä pakkausmateriaaleja

Hautaustoimisto ja Kukkakauppa Tolvanen on lähtenyt toimeliaasti mukaan Greenreality-kumppanuuteen. Tavoitteiden muodostuttua yritykselle on saatu sovittua ympäristövastuuhenkilö ja muiden tavoitteiden saavuttaminen etenee kovaa vauhtia. Yritys on tehostanut jätteenkierrätystoimintaansa erityisesti muovijätteen osalla, jonka lajittelu on saatu hyvin toimivaksi taloyhtiön uuden muovinkeräyspisteen avulla. Myös pakkausmateriaalien käytössä on otettu selkeitä askelia ympäristöystävällisempään suuntaan. Tuotteiden mukana tulevia pakkausmateriaaleja uudelleen käytetään sekä muovin käyttöä vältetään mahdollisuuksien puitteissa.

Muovinkierrätyksen tehostumisesta huolimatta muovin määrän vähentämisessä on omat haasteensa toimitusketjujen puolesta. Sopivan ympäristöystävällisemmän pakkausmateriaalin löytyessä myös muovin vähentäminen tehostuu jatkossa. Yritykselle asetettujen tavoitteiden lisäksi erityishuomiota on kiinnitetty kuljetuksien ekologisuuteen. Lähetyksiä niputetaan aiempaa enemmän ja ajoreitit suunnitellaan kustannustehokkaiksi ja ympäristöystävällisemmiksi.