Kainor

Ekologista, kotimaista ja laadukasta 3D-tulostusta sekä laserleikkausta

Kainor on 3D-tulostukseen ja laserleikkaukseen erikoistunut yritys, joka valmistaa sekä omia tuotteita että tilaustöitä. 3D-tulostustyöt tehdään pääsääntöisesti ympäristöystävällisestä PLA-muovista ja laserleikatut tuotteet kotimaisesta koivuvanerista. Kainorin tärkeimpiä arvoja ovat asiakaslähtöisyys ja laadukkuus sekä kotimaisuus ja ekologisuus.

Kainor sitoutuu toteuttamaan kolmea kestävää kehitystä edistävää tavoitetta liittyessään Greenreality- kumppaniksi. Ensimmäinen tavoite on erityisesti vanerin laserleikkauksessa syntyvän materiaalihävikin minimointi suunnittelulla sekä materiaalihävikin kierrättäminen tehokkaammin uusiokäyttöön. Lisäksi selvitetään muiden materiaalien kierrätysmahdollisuuksia, esimerkiksi 3D-tulostuksessa syntyvän hukkamateriaalin ja tulostusfilamenttikelojen osalta.

Toisena tavoitteena Kainorissa tiedotetaan asiakkaille yrityksen toimitilojen ja myymälän saavutettavuudesta julkisia liikennevälineitä käyttäen. Yritys sijaitsee Lappeenrannan Uus-Lavolassa, jonne pääsee helposti keskustasta paikallisliikennettä hyödyntäen. Kolmas Kainorin tavoite on tutustua hiilijalanjäljen laskentaohjelmaan Y-HIILARIin ja aloittaa sen avulla säännöllinen yrityksen hiilijalanjäljen seuraaminen