Kekäle

Pukeutumisen iloa vihreästi

Kekäle on vuonna 1957 Maire ja Veikko Kekäleen perustama vaatekauppa Joensuussa, joka on sen jälkeen levinnyt yhdelletoista paikkakunnalle Lappeenranta mukaan lukien. Lappeenrannassa myymälä on toiminut jo yli 40 vuotta. Kekäle on perheyritys jo kolmannessa sukupolvessa.

Lappeenrannan Kekäle on Greenreality-kumppanina tehnyt yhteistyötä ja monia energiaa säästäviä toimia oli jo tehty ja toimilistaan jäi vielä muutamia seikkoja, joihin nyt keskitytään. Kekäleessä kiinnitetään vuonna 2020 erityistä huomiota vedenkulutukseen. Tätä toteutetaan esimerkiksi laatimalla suunnitelma vesiasiasta huoltoyhtiön kanssa vuonna 2020. Lisäksi hankinnoissa huomioidaan mahdollisuuksien puitteissa ekologisuutta, jos ne tehdään paikallisella sopimuksella.

Uusia tavoitteita energiankäyttöön

Vuoteen 2020 loppuun mennessä Kekäleessä on Greenreality-kumppanina tehty useita ympäristöystävällisiä tekoja ja tavoitteet toteutuivat osittain. Remontin yhteydessä otettiin vesiasiat huomioon esimerkiksi korjaamalla vuotava WC-pönttö. Siivouspalvelujen käyttöä on myös vähennetty, jolloin vedenkulutus pieneni. Vaateliikkeen kannalta vedenkulutuksen rajaaminen pienemmäksi on kuitenkin haasteellista, koska vettä ei muutenkaan juurikaan kuluteta.

Greenreality-kumppanuuden ansioista Kekäleessä on mietitty tarkemmin myös kierrätystä sekä ympäristön että taloudellisuuden kannalta. Esimerkiksi pakkausmateriaaleja käytetään uudelleen useita kertoja.

Vuoteen 2021 Kekäle lähtee Greenreality-kumppanina tarttumalla uusiin haasteisiin uusien tavoitteiden kautta. Kekäleen tavoitteeksi asetetaan yrityksen toimitilojen mahdollisten lämpövuotojen paikantaminen sekä korjaaminen. Lisäksi selvitetään yrityksen ostaman sähkön alkuperä, ja tarvittaessa siirrytään kokonaan uusiutuvaan sähköön.