Kinnusen talo

Perinteikäs rakennus energiatehokkaammaksi

Kinnusen jugendtalo sijaitsee Lappeenrannan keskustassa. Suutarimestari Pekka Kinnunen rakennutti kulmatalon ja piharakennuksen rakennusmestari Pekka Roihan piirustusten mukaan. Kinnusen talo rakennettiin Valtakadun ja Snellmaninkadun risteykseen vuonna 1909. Tällä hetkellä rakennuksen omistaa Jaana Kinnunen, joka on ottanut rakennuksen pelastamisen asiakseen.

Kulmarakennuksen alin kerros on tiilirakenteinen ja toisen kerroksen runko on hirttä. Kulmaviistouksen ja sen päällä olevan kulmatornin lisäksi rakennuksen keltaiseksi rapattua julkisivua hallitsevat myymälöihin johtavat jugendkoristeiset sisäänkäynnit ja leveät yläosaltaan pieniruutuiset näyteikkunat sekä asuin kerroksen erkkeriulokkeet ja ruutuihin jaetut suorakaideikkunat. Rakennus on edelleen asuin- ja liikekäytössä.

Kinnusen talo sitoutuu Greenreality-kumppanina parantamaan talon energiankäyttöä. Tätä toteutetaan torjumalla lämpövuotoja eristeillä, tarkastamalla vuotoreittejä, kuten ilmanvaihtokanavat sekä parantamaan muutoinkin tilojen eristystä.

Eristystä parannettu ja lämmitysmuotoon iso muutos

Kumppanuuden saavuttaessa noin puolen välin Kinnusen talossa on jo saatu hyvin parannettua rakennuksen energiatehokkuutta. Vintin eristystä on paranneltu ja talon ikkunoita korjattu. Tällä hetkellä noin puolet talosta on eristyksen puolesta käsitelty ja työtä jatketaan. Vintin eristystä hidastaa hieman tilasta löytyvät aarteet, joita ei haluta mahdollisuuksien mukaan hävittää. Vanhan rakennuksen kätköistä löytyy jos jonkin näköistä esinettä ja tavaraa. Tavoitteisiin kirjattujen toimenpiteiden lisäksi Kinnusen talossa parannetaan lämmityksen ympäristöystävällisyyttä siirtymällä öljylämmityksestä vihreään kaukolämpöön.