Lappeenrannan Silmälasikeskus

Näkemisen asiantuntija

Liittynyt kumppaniksi: 13.12.2019
Tavoitteet 13.12.2019 - 12.11.2020:
- Seurataan paperin kulutusta ja lisätään sen kierrätystä. 
- Lahjoitetaan työpaikan tarpeettomat tavarat eteenpäin ja sisällytetään ympäristöprioriteetteja päätöksentekoon. 
12.11.2020 -:
- Kiinnitetään huomiota hankintojen energiatehokkuuteen, kierrätettävyyteen, silmälasikehyksien ympäristöystävällisiin materiaaleihin. 
- Lisätään ympäristövastuullisia puhdistusmenetelmiä. 
Lappeenrannan Silmälasikeskus

Kierrättämällä lisää ympäristöystävällisyyttä

Lappeenrannan Silmälasikeskus on näkemisen ja silmän terveyden asiantuntija, missä osaavat optikot ja silmälääkäri pitävät huolta näöstäsi ja silmiesi hyvinvoinnista. Optikot ovat erikoiskoulutettuja mm. silmänpohjakuvauksiin, kuivasilmätutkimuksiin, piilolasisovituksiin ja työnäönhuoltoon. Silmälasikeskus kuuluu valtakunnalliseen Suomen Näköasiantuntijat -verkostoon, jonka toiminta-ajatuksena on Hyvä näkö terveissä silmissä. Kaikissa tuotteissa panostetaan laatuun ja niin kehyksissä kuin linsseissäkin kiinnitetään erityistä huomiota niiden ominaisuuksiin.

Greenreality-kumppanina Lappeenrannan Silmälasikeskus sitoutuu seuraamaan paperin kulutusta ja lisäämään sen kierrätystä. Lisäksi työpaikan tarpeettomat tavarat lahjoitetaan eteenpäin ja yrityksen päätöksentekoon sisällytetään ympäristöprioriteetteja.

Panostusta lajitteluun

Vuodessa Lappeenrannan Silmälasikeskus on onnistunut toteuttamaan tavoitteensa lähes kokonaisuudessaan. Paperin kulutukseen on kiinnitetty huomiota ja yrityksessä ei tulosteta enää hukkapaperia. Yrityksessä lajitellaan biojätteet, pahvit ja kuivajäte ja paperin kierrätykseen kiinnitetään jatkossa enemmän huomiota. Silmälasikehyksien materiaaleihin on tullut markkinoille uusia ympäristöystävällisiä materiaaleja, ja näiden käyttöä pyritäänkin tulevaisuudessa suosimaan.

Lappeenrannan Silmälasikeskuksen yrittäjä Laura Hakkarainen suosittelee Greenreality-kumppanuutta kaikille yrittäjille. Tietysti jokaisen yrittäjän alakohtaisesti kannattaa miettiä minkälaisia tavoitteita voi toteuttaa ja mitä kehittää.

Lappeenrannan Silmälasikeskus jatkaa Greenreality-kumppanuutta uusilla tavoitteilla. Seuraavan vuoden aikana yrityksessä sitoudutaan kiinnittämään huomioita kaikkien hankintojen energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Erityisesti huomiota kiinnitetään silmälasikehyksien ympäristöystävällisiin materiaaleihin. Lisäksi yrityksessä lisätään ympäristövastuullisia puhdistusmenetelmiä.