Leader Länsi-Saimaa

Leader Länsi-Saimaa edistää paikallista kehittämistyötä ilmastoystävällisesti 

Leader Länsi-Saimaa neuvoo ja kannustaa asukkaita, yhdistyksiä ja yrityksiä oman asuin- tai toimintaympäristönsä kehittämistyössä. Sen toiminta-alueeseen kuuluvat Lappeenrannan kaupunki sekä Lemin, Luumäen, Savitaipaleen ja Taipalsaaren kunnat. Yhdistys tukee asukkaita oman kotiseutunsa kehittämisessä ja alueen viihtyisyyden, uusien työpaikkojen sekä yritysten lisäämisessä. Lisäksi Leader Länsi-Saimaa verkottaa ja rohkaisee alueensa toimijoita yhteistyöhön. 

Toiminnanjohtaja Terhi Ojanen kertoo, että yhdistys myöntää Leader-rahoitusta maaseudun pienyritysten ja yhdistysten investointi- ja kehittämishankkeille Euroopan unionin maaseuturahastosta.

– Opastamme ja neuvomme yrityksiä sekä yhdistyksiä esimerkiksi hakemusten valmistelussa ja hankkeiden toteuttamisessa.     

Greenreality-kumppanina Leader Länsi-Saimaa sitoutuu kannustamaan, innostamaan ja osallistamaan maaseututoimijoita ilmastotyöhön välittämällä heille ilmastoon liittyvää tietoa, vinkkejä ja osaamista.

– Meille on tärkeää huomioida toiminnassamme ilmastoystävällisyys, luonnon monimuotoisuus ja resurssiviisaus. Niiden huomioimiseen kannustamme myös asiakkaitamme, Ojanen kuvailee. 

Ilmastositoumuksensa mukaisesti yhdistys sisällyttää hakemusten arviointiin ilmasto- ja ympäristökriteerejä ja tukee ilmastoon liittyviä kehittämishankkeita ja investointeja. Leader Länsi-Saimaa sitoutuu myös muuttamaan työskentelytapojaan vähähiilisemmäksi säästämällä energiaa, kiinnittämällä huomiota materiaalitehokkuuteen ja edistämällä kestävää liikkumista. Yhdistys järjestää tilaisuuksia etänä, kierrättää toimistolla jätteet jakeittain sekä järjestää henkilökunnalleen, jäsenilleen ja toiminta-alueensa asukkaille ympäristöystävällisiä kampanjoita.   

(Kuva: Saija Räty)