Lehmus Roastery

Lehmus Roastery – vastuullinen pienpaahtimo

Lehmus Roastery on lappeenrantalainen pienpaahtimo, joka on paahtanut kahvia Saimaan rannalla vanhassa makasiinirakennuksessa vuodesta 2016 asti. Pienpaahtimon kaikki kahvit on valmistettu vastuullisesti ja taaten ensiluokkaisen makunautinnon.

Sitoumuksemme

Greenreality -kumppanina Lehmus Roastery on sitoutunut toiminnassaan kehittämään edelleen kaasunkäytön tehokkuutta, hankkimaan ennallistettavaa turvemaata ja tehostamaan pakkausratkaisuja entisestään.

Sanoista teoiksi

Vastuullisuustyö on ollut osa normaalia toimintaa yrityksen alusta lähtien, eikä se ole jäänyt vain puheeksi. Lehmus Roastery pyrkii ensisijaisesti vähentämään tuotannossa syntyviä päästöjä ja vaikeasti vähennettävät päästöt kompensoimme.

Kaasunkäyttöä Lehmus Roastery on tehostanut ja kehittänyt vuosien saatossa muun muassa uuden ja tehokkaamman paahtimen avulla. Kehitystyön ja yleisesti paahtomäärien kasvun ansiosta kaasunkäyttö on vähentynyt yhtä paahdettavaa kahvikiloa kohden peräti 75 % vuodesta 2018 vuoteen 2021. Teepakkauksissa siirtyminen kevyempiin, valmiiksi painettuihin laatikoihin vähensi tarvittavan kartongin määrää -58 % syksyllä 2021. Mainittujen toimenpiteiden lisäksi Lehmus Roasterylla on toteutettu paljon muita vaikuttavia toimenpiteitä, joihin pääsee tutustumaan heidän verkkosivuillaan.

Lehmus Roasteryn paahtimon hiilijalanjälkeä seurataan vuosittain. Tätä kautta kartoitetaan parhaat päästövähennyspotentiaalit ja valitaan aidosti vaikuttavat päästövähennystoimet. Tunnustuksena Lehmus Roasteryn kunnianhimoisesta ilmastotyöstä Lappeenrannan kaupunki on myöntänyt Lehmus Roasterylle Ilmastokumppani -merkin.