Pyöröpuikko

Lankapuoti puiston reunalla

Liittynyt kumppaniksi: 9.12.2019
Tavoitteet 9.12.2019 - 19.11.2020:
- Pakkauksissa käytetään kierrätysmateriaaleja 
- Vähennetään paperin kulutusta ja tulostuspaperia uusiokäytetään. 
- Vähennetään tulevaa jätettä uusiokäytöllä.
19.11.2020 -:
- Tarjotaan asiakkaalle tietoa pakkausmateriaalien kierrätyksestä. 
- Vähennetään paperin kulutusta entisestään lisäämällä sähköisten järjestelmien käyttöä. 
- Viestitään asiakkaille tuotteiden ympäristöasioista verkkosivujen kautta. 
Pyöröpuikko

Vihreämpää toimintaa uusiokäytöllä ja kierrätysmateriaaleilla

Käsityöliike Pyöröpuikko on Lappeenrannassa puiston reunalla sijaitseva lankapuoti, jonne voi tulla ostoksille, viettämään aikaa istuskellen, nauttia kupin kuumaa kahvia ja inspiroitua kaikista ihanista väreistä ja langoista. Pyöröpuikosta löydät monipuolisen lankavalikoiman ja yritys järjestää myös käsityöiltoja.

Greenreality-kumppanina Pyöröpuikossa pakataan verkkokaupan tuotteet luontoa säästäen kierrätysmateriaaleihin. Yritys pyrkii vähentämään paperin määrää ja uusiokäyttämään tulostuspapereita esimerkiksi muistilappuina. Jätteen määrää yritetään vähentää muutoinkin, esimerkiksi uusiokäyttämällä lankavalmistajien pakkausmateriaaleja.

Parannus pakkausmateriaaleihin ja uusiokäyttöön hyvässä vauhdissa

Lähes viisi kuukautta kestäneen kumppanuuden aikana Pyöröpuikossa on tehty parannuksia erityisesti pakkausmateriaaleihin ja uusiokäyttöön liittyen. Verkkokaupan tilauksissa käytetään nykyään kierrätysmateriaaleista valmistettuja pakkauksia ja muovipussit, joissa langat saapuvat yritykselle, käytetään uudelleen. Näiden pussien lisäksi asiakkaille on tarjolla paperipusseja. Pakkausmateriaalien lisäksi kaikki ei-arkaluonteiset tulostuspaperit käytetään uudelleen muistilappuina.

Varsinaisten Greenreality-kumppanuuden tuomien tavoitteiden lisäksi Pyöröpuikossa on aloitettu kaikkien syntyvien jätejakeiden kierrättäminen. Lisäksi kun yrityksessä tarvittiin lisää hyllytilaa, päätettiin sitä hankkia kirpputorilta käytettynä uuden sijasta.

Tavoitteiden päivitys ja kohti vuotta 2021

Pyöröpuikko on onnistunut täyttämään Greenreality-kumppanuuden tuomat tavoitteet ensimmäisen vuoden aikana. Verkkokaupan tuotteet pakataan kierrätysmateriaaleihin, paperin määrää on vähennetty ja muovia uusiokäytetty. Toisaalta muovin määrään on ollut hyvin vaikea vaikuttaa, joten erityisesti muovijätteen määrän vähentäminen on ollut haasteellista.

Pyöröpuikko on valmis jatkamaan Greenreality-kumppanina ja ottamaan vastaan uusia haasteita! Seuraavan vuoden kuluessa yrityksessä sitoudutaan kiinnittämään enemmän huomiota pakkausmateriaaleihin ja niiden kierrätykseen ja tarjotaan kuluttajalle tietoa pakkausmateriaalien kierrätyksestä. Paperin määrän vähentämiseksi otetaan aiempaa vahvemmin käyttöön sähköiset järjestelmät ja toimintatavat. Lisäksi Pyöröpuikon verkkosivuilla viestitään asiakkaille tuotteiden vastuullisuudesta, alkuperästä ja ympäristöystävällisyydestä.