12.8.2022

Apila Group kehittää huoltovarmaa uusioraaka-ainetta kumi- ja muoviteollisuudelle  

Tuottajayhteisö Suomen Rengaskierrätys Oy:n Lopelle nousevassa kiertotalouslaitoksessa valmistetaan käytetyistä autonrenkaista uusiokumia teollisuuden tarpeisiin. Apila Group Oy on työskennellyt yhteistyössä Suomen Rengaskierrätyksen sekä kumi- ja muovituotteita valmistavien yritysten kanssa kehittääkseen laadukasta uusiomateriaalia, joka soveltuu erilaisiin tuotteisiin korvaamaan neitseellisiä raaka-aineita ja tuomaan lisäominaisuuksia käytettävään materiaaliin.

Teollisuutta vaivaavaan materiaalipulaan etsitään kuumeisesti ratkaisuja, jotka parantaisivat kustannustehokkuutta ja lisäisivät huoltovarmuutta. Tämän lisäksi paineet pienentää koko arvoketjun ympäristöjalanjälkeä ovat saaneet monet yritykset etsimään korvaavia raaka-aineita. Tasaisesti saatavilla olevan, kotimaisen uusioraaka-aineen käyttö niissä tuotteissa, joissa se on mahdollista, voisi tuoda helpotusta markkinahintojen ja huoltovarmuuden kanssa kamppailevien yritysten tilanteeseen.

”Uusioraaka-aineella voidaan korvata jopa puolet muovituotteen neitseellisestä raaka-aineesta,” Apila Groupin palvelujohtaja Pirjo Rinnepelto kertoo. ”Kehitämme parhaillaan raaka-aineita edelleen erilaisiin tuotteisiin sopiviksi yhdessä yritysten kanssa.”

Tuotekehitykseen ja materiaalitehokkuuteen panostaminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Yritysten kannattaa varautua omalla toimialallaan puhaltaviin muutoksen tuuliin ja pyrkiä vähentämään neitseellisten raaka-aineiden käyttöä omissa tuotteissaan. Tuotteen raaka-ainepohjan tarkastelu on investointi, joka maksaa itsensä takasin.

Lisätietoa projektista

Lisätietoa palvelusta

Yhteystiedot:
Apila Group Oy, Pirjo Rinnepelto, pirjo.rinnepelto@apilagroup.fi