31.8.2020

Aurelia Turbines aloitti kaasuturbiiniensa toimitukset Lappeenrannasta – polttoaineena myös vety

Aurelia Turbines on aloittanut kaasuturbiinien toimitukset asiakkailleen tehtaaltaan Lappeenrannasta. Uutta huipputeknologiaa edustava turbiini on suunniteltu käyttämään vetyä, biokaasua, synteettistä kaasua sekä muita uusiutuvia ja epätyypillisiä polttoaineita.

Suomalaisen yhtiön huipputeknologia on kehitetty yhteistyössä Lappeenrannan LUT-yliopiston kanssa. Sarjatuotannon alkaminen vahvistaa LUT-yliopiston ympärille syntynyttä cleantech-keskittymää.

Yhtiön pienet Aurelia®A400 -turbiinit ovat hyötysuhteeltaan maailman tehokkaimpia. Näiden 400 kWe-turbiinien energiatehokkuus voi olla jopa 20 prosenttia parempi kuin muiden markkinoilla olevien samankokoisten mikroturbiinien.

Aurelian turbiinit sopivat pienimuotoiseen hajautettuun sähkön ja lämmön yhteistuotantoon (CHP). Se on suunniteltu pienten ja keskisuurten teollisuusprosessien tarpeisiin. Uusia turbiineja voi myös käyttää joustavasti tuottamaan säätövoimaa, jolla tasapainotetaan tuuli- ja aurinkoenergian vaihteluita. Kaikki Aurelia Turbinesin turbiinit on suunniteltu vähäpäästöisiksi.

”Tavoitteena on puhtaampi ja joustavampi energiatuotanto. Turbiinit voivat tehokkaasti käyttää uusia polttoaineita, kuten nyt nopeasti yleistyvää vetyä. Koska turbiinit on nopea käynnistää ja sulkea, niitä voidaan myös hyvin käyttää juuri silloin, kun tuulesta ja auringosta ei saada tarpeeksi sähköä”, kertoo Aurelia Turbinesin toimitusjohtaja Matti Malkamäki.

Aurelia Turbines on saanut rahoitusta EU: n Horisontti 2020 -välineen pk-yritysvaiheesta 2.


Lisätietoa:
Matti Malkamäki, Aurelia Turbinesin toimitusjohtaja
matti.malkamaki@aureliaturbines.com
Puh: +49 176 30638250
www.aureliaturbines.com

Lehdistökuvat: https://aureliaturbines.com/media/images
Tietosivut tekniikasta: https://aureliaturbines.com/media/fact-heets

Aurelia Turbines kehittää ja valmistaa maailman tehokkaimpia pieniä kaasuturbiineja. Tähän mennessä Aurelia on kehittänyt uuden 400 kWe kaasuturbiinin, Aurelia® A400:n. Aurelian tekniikkaa voidaan käyttää moniin eri sovelluksiin. Se sopii esimerkiksi kaupallisille ja teollisille loppukäyttäjille, jotka tarvitsevat prosessissaan sekä sähköä että lämpöä, samoin kuin niille, jotka tarvitsevat höyryä ja / tai jäähdytystä. Aurelian järjestelmät voivat käyttää uusiutuvia ja epätyypillisiä polttoaineita. Aurelia pyrkii toimittamaan teknologiansa keskeiset komponentit eri puolilla maailmaa alueellisille kumppaneilleen, jotka kokoavat ja myyvät kokonaisen integroidun turbiinijärjestelmän paikallisena tuotteena omilla markkinoillaan. Aurelia perustettiin vuonna 2013. Sen pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa. Lisäksi sillä on toimipisteitä myös Saksassa ja Isossa-Britanniassa.

Tietoja Aurelia® A400 -turbiinista: Aurelia® A400 on maailman tehokkain pieni kaasuturbiini maailmassa. Aurelia Turbines hyödyntää turbiineissaan aktiivista magneettilaakerointia ja IRG2-prosessia. IRG2 (Intercooled and Recuperated, Generator on 2 spools) tarkoittaa välijäähdytettyä ja rekuperoitua, kaksivaiheista ja kaksiakselista kaasuturbiinia. Prosessi mahdollistaa korkean sähköisen hyötysuhteen. Turbiini on suunniteltu modulaariseksi, jolloin sitä voidaan hyödyntää erilaisissa sovelluksissa esimerkiksi erilaisia uusiutuvia polttoaineita käytettäessä. Turbiineissa voidaan käyttää myös uusiutuvia ja synteettisiä polttoaineita, kuten biokaasuja, bioöljyjä ja vetyä. Lisätietoja osoitteessa www.aureliaturbines.com.