12.3.2024

Earth Hour sammuttaa valoja 23.3. – Lappeenrannan kaupunki haastaa kaikki mukaan antamaan valomerkin ilmaston ja luonnon puolesta

Maailman suurin ilmastotapahtuma Earth Hour järjestetään tänä vuonna lauantaina 23.3. kello 20.3021.30. Kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n tapahtumassa näytetään valomerkki luonnon ja ilmaston puolesta ja haastetaan antamaan tunti luonnolle.

Tänä vuonna tapahtuma on meille täällä Saimaan äärellä erityisen merkittävä, koska WWF Suomi kerää kampanjalla nyt rahaa saimaannorpan suojeluun, kertoo Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen.

WWF kerää lahjoituksia hydrokopteriin, joka välttämätön kulkuväline norpan pesälaskennoissa. Lappeenrannan kaupunki haastaa myös kuntalaiset, yritykset ja yhteisöt yhteisiin Earth Hour -talkoisiin sammuttamalla valot tai tekemällä jotain muuta itselle sopivaa luonnon hyväksi.

Kaupunki järjestää some-kampanjan Greenrealityn ja kaupungin Facebook sekä Instagram -kanavissa 13.3.–23.3. Kampanja haluaa korostaa sitä, että jokaisessa kaupungissa tehdyillä ilmastoteoilla on merkitystä koko yhteiselle maapallolle.

Some-kampanjan kilpailuun voi osallistua kertomalla kommenteissa, mikä pieni teko arjessa auttaa niin Lappeenrantaa kuin koko maapalloakin. Kilpailussa palkintoja on Lappeenrannan kulttuurin unelmavuoden kunniaksi kolme 30 euron lahjakorttia kulttuuritila Nuijamieheen. Tämän aineettoman lahjan voi käyttää joko itse tai antaa lahjaksi.

Tapahtumia ympäri Suomen – Vesitornin valot sammuvat Lappeenrannassa

Earth Hour -tapahtumia järjestetään ympäri Suomen ja esimerkiksi monet yritykset sammuttavat julkisivuvalonsa ja kaupungit maamerkeistään. Lappeenrannan Energia sammuttaa julkisivuvalot tapahtuman ajaksi kaupunkikeskustan maamerkistä, vesitornista.

Earth Hour Suomen -sivuilta löytyy tietoa Earth Hour tapahtumista. Sivuille voi luoda itse tapahtuman, jonka kautta esimerkiksi yritykset voivat ilmoittaa osallistumisestaan Earth Houriin. Lappeenrannan kaupunki kannustaakin eri tahoja ilmoittamaan sivuilla omista tapahtumistaan, jotta ne näkyvät sivuilla olevalla tapahtumakartalla Lappeenrannan kohdalla.

Lisätietoja:

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
Puh: 040 0815 284, ilkka.rasanen@lappeenranta.fi