14.3.2022

Earth Hour sammuttaa valoja 26.3. – Lappeenrannan kaupunki haastaa kaikki mukaan energiansäästötalkoisiin

Animoitu kuva pimeästä makuuhuoneesta. Yöpöydällä herätyskello ja lamppu, jonka varjostimessa ihmisiä ja Lappeenrannan raatihuone. Teksti Earth Hour 26.3. klo 20.30-21.30

Maailman suurin ilmastotapahtuma Earth Hour järjestetään tänä vuonna lauantaina 26.3. kello 20.30–21.30. Kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n tapahtumassa näytetään valomerkki luonnon ja ilmaston puolesta ja haastetaan tekemään lupaus maapallolle.

Lappeenrannan kaupunki haastaa kuntalaiset, yritykset ja yhteisöt jälleen yhteisiin talkoisiin sammuttamalla valoja Earth Hour -tunnin ajaksi tai säästämään energiaa jollain muulla itselle sopivalla tavalla.

Kaupunki järjestää some-kampanjan Greenrealityn ja kaupungin Facebook sekä Instagram -kanavissa 14.3.–26.3. Kampanjassa halutaan herättää ihmiset miettimään omaa energiankulutustaan ja miten energiaa voisi parhaiten omassa arjessa säästää.

Some-kampanjan kilpailuun voi osallistua antamalla kommenteissa oman energiansäästövinkkinsä. Kilpailussa palkintoja on kolme lahjakorttia Lehmus Roasteryn kahvilaan, jossa vastuullisuus on myös olennainen osa toimintaa ja hiilineutraalisuus tavoitteena.

Tapahtumia ympäri Suomen – Vesitornin valot sammuvat Lappeenrannassa

Earth Hour -tapahtumia järjestetään ympäri Suomen ja esimerkiksi monet yritykset sammuttavat julkisivuvalonsa ja kaupungit maamerkeistään. Lappeenrannan Energia sammuttaa julkisivuvalot tapahtuman ajaksi kaupunkikeskustan maamerkistä, vesitornista.

Earth Hour tapahtumista löytyy tietoa Earth Hour Suomen -sivuilta. Sivuille voi myös itse luoda tapahtuman, jonka kautta esimerkiksi yritykset voivat ilmoittaa osallistumisestaan Earth Houriin. Lappeenrannan kaupunki kannustaakin eri tahoja ilmoittamaan sivuilla omista tapahtumistaan, jotta ne näkyvät sivuilla olevalla tapahtumakartalla Lappeenrannan kohdalla.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
p. 0400 815284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi