10.6.2018

Etelä-Karjalan Jätehuollolle Kuntatekniikan saavutus 2018 -palkinto aktiivisesta muovin keräyksestä

Etelä-Karjalan Jätehuollolle Kuntatekniikan saavutus 2018 -palkinto aktiivisesta muovin keräyksestä

EKJH:n tiedote

Kuntatekniikan saavutus 2018 -kisan lehdistöraati (Kuntatekniikan lehti, Rakennuslehti ja Tekniikka & Talous) palkitsi Etelä-Karjalan Jätehuollon muovipakkausten keräyksen. Palkinnot jaettiin 7.6. Kuntatekniikan päivillä Tallinnassa. Kuntatekniikan tiedotteen mukaan Etelä-Karjalan Jätehuollon muovin keräys on laajamittaisesti ensimmäinen muovin keräys pientaloasukkailta ja siksi huomionarvoinen teko ympäristön kannalta.

Etelä-Karjalan Jätehuolto ryhtyi tarjoamaan muovipakkausten kiinteistökohtaista keräystä Imatran ja Lappeenrannan taajama-alueille helmikuussa 2017. Muovipakkausten keräyksen voi tilata niin taloyhtiöt kuin pientaloasukkaatkin. Keräyksen piirissä on tällä hetkellä (7.6.2018) kaikkiaan 495 keräyskohdetta.

Muovipakkausten keräys kiinteistöiltä on täysin vapaaehtoista, keräysvelvoitetta ei ole toistaiseksi kirjattu Etelä-Karjalan kuntien jätehuoltomääräyksiin. Palvelu on hinnoiteltu niin, että muovipakkausten keräysastian tyhjennys on hieman edullisempi kuin vastaavankokoisen kuivajäteastian. Keräysastian on voinut tilata Etelä-Karjalan Jätehuollolta, tai käyttöön on voinut ottaa jo olemassa olevan astian, joka on tarroitettu muovipakkaustarralla.

Asukkailta ja isännöitsijöiltä saadun palautteen perusteella keräykseen on saanut lähtemään etenkin palvelun tuoma helppous – muovipakkauksien kierrätys on asukkaille helppoa, kun astia sijaitsee omalla pihalla. Asukkaille on jaettu lajitteluohjeet, ja Etelä-Karjalan Jätehuolto on myös tarjonnut maksuttomia neuvontatilaisuuksia taloyhtiöille, jotka ovat keräykseen mukaan lähteneet.

Kerätyt muovipakkaukset toimitetaan muovipakkausten tuottajayhteisölle, eli Suomen Uusiomuoville, joka hoitaa muovipakkausten jatkojalostuksen uusiksi muovituotteiksi.

Lisätietoja: Kuntatekniikan tiedote kuntatekniikan saavutuksista 2018,
asiakaspalvelu- ja viestintäpäällikkö Mari Ilvonen, p. 010 841 1807, mari.ilvonen(at)ekjh.fi

Kuva: Etelä-Karjalan JätehuoltoEtelä-Karjalan Jätehuollolle Kuntatekniikan saavutus 2018 -palkinto aktiivisesta muovin keräyksestä