21.9.2021

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku ja Lappeenrannan Green Leaf -vuosi tuottavat näytelmällisen, ekologisen joulukalenterin

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku ja Lappeenrannan kaupungin Green Leaf -voittovuosi tuovat talveen ekologisia arvoja uuden joulukalenterin merkeissä. Helena Anttosen käsikirjoittamana, Mari Perankosken näyttelemänä, Antti Hyyrysen ohjaamana ja Esa Liukkosen kuvaamana metsänhahmo Mielikki Mutta, kulkee läpi vuodenaikojen havainnoiden ympäristöään ja ihmetellen maailmanmenoa.

”Tip-tip-tip…” Mielikin niskaan tippuu vettä ja hän havahtuu kevään koittaneen. ”Äh! Joulu meni jo!”, Mielikki huudahtaa ja näin alkaa Metkun joulukalenterin Mielikin joulunodotus läpi vuoden kierron.

Mielikki pohtii ihmetyksen aiheita Ehkä Ehkä -talossaan itsekseen ja yhdessä muiden kanssa. Mielikkiä käyvät moikkaamassa muun muassa Lilli Lätäkkö, Noora Norppa ja Eino Etana.

Mukana esiintyvät Kesämäen koulun 4.vuosikurssin oppilaat Sarah, Hilda, Essi, Sofiia, Enni, Vieno, Jenna, Peppi, Petr, Inari, Ella ja Alma, jotka laulavat opettaja Hanna Kontiaisen johdolla harjoittelemansa joulukalenterin tunnusmusiikin. Tunnusmusiikin joulukalenterille on sanoittanut Helena Anttonen ja säveltänyt Antti Hyyrynen.

Metkun joulukalenteriluukkujen aiheet löytyvät luonnosta ja Lappeenrannan lähiympäristöstä. Kalenteriluukut avautuvat Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkun some-kanavilla 1.12. lähtien aina jouluaattoon asti.

Roolissa: Mari Perankoski
Käsikirjoitus: Helena Anttonen
Ohjaus: Antti Hyyrynen
Kuvaus ja leikkaus: Esa Liukkonen
Skenografia: Satu Kivistö
Maskeeraus: Sofia Varis
Tuotanto: Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku, Anni-Stiina Hujala ja Minna Pirilä-Martti

Lisätietoja:

Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku
Minna Pirilä-Martti, toiminnanjohtaja
p. 040 187 4331, minna.pirila-martti(at)lappeenranta.fi

Lappeenrannan kaupunki
Kati Korhonen, projektipäällikkö, Green Leaf
p. 040 354 2799, kati.m.korhonen(at)lappeenranta.fi