13.9.2023

Etelä-Karjalassa halutaan pysyä kiertotalouden kärjessä – keinoja pohditaan avoimessa seminaarissa kulttuuritila Nuijamiehessä 26.–27.9.

Lappeenrannan kaupunki järjestää ”Kiertokulku – Kiertotalous Etelä-Karjalassa nyt ja huomenna” -seminaarin 26.–27.9. kulttuuritila Nuijamiehessä. Tilaisuudessa perehdytään Etelä-Karjalan kiertotalouden nykytilaan ja siihen, millaisia ratkaisuja tulisi tehdä, jotta maakunta pysyy kiertotalouden kehityksen kärjessä tulevaisuudessakin, kertoo kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen.


– Etelä-Karjalan alueella on tehty monia kiertotalousinnovaatioita muun muassa LUT-yliopiston ja yritysten yhteistyönä. Haluamme vahvistaa tätä alueellista yhteistyötä kiertotalousratkaisujen kehittämisessä jatkossakin. Seminaariin kannattaa tulla kuulolle niin asukastoimijana kuin myös uusia ideoita etsivänä yrityksenä.


Lappeenrannan kaupunki on koonnut kaksipäiväiseen seminaariinsa laajan kattauksen yrityksiä ja organisaatioita liiketoiminnan, yhdistystoiminnan, tutkimuksen ja kehityksen aloilta keskustelemaan maakunnan kiertotaloudesta. Kiertotalouden parissa työskentelevien lisäksi seminaari on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille.


Kiertotalouden ratkaisuja niin asukkaiden kuin yritysten näkökulmista


Seminaarin ensimmäinen päivä keskittyy asukaslähtöiseen kiertotalouteen. Tilaisuus alkaa aamukahveilla kulttuuritila Nuijamiehen aulassa, minkä jälkeen luvassa on asiantuntijaluentoja.


Toisen päivän aiheena on yritysten kiertotalous, ja päivän aikana kuullaan puheenvuoroja muun muassa LUT-yliopiston kestävän tieteen professori Mika Horttanaiselta sekä LAB-ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Anne-Marie Tuomalalta. Seminaari päättyy paneelikeskusteluun. Seminaarin päätössanat lausuu Fiber-X:n toimitusjohtaja Mikko Ruuska.


Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille, ja siihen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Seminaariin tulee ilmoittautua etukäteen. Ilmoittautumislomake ja seminaarin ohjelma löytyvät tästä linkistä. Ilmoittautuminen tilaisuuteen päättyy tiistaina 19.9. Lappeenrannan kaupungin järjestämä tapahtuma on osa EU-rahoitteista Circwaste-hanketta.

Lisätietoja:


Anna Vuori, aluekoordinaattori, Circwaste-hanke
Puh: 040 570 1044, anna.vuori@lappeenranta.fi