Green Energy Showroom -verkosto tutustumassa Itulan lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmätuotantoon | Greenreality

Green Energy Showroom -verkosto tutustumassa Itulan lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmätuotantoon

14.09.2017

Green Energy Showroom -verkosto tutustumassa Itulan lämmitys- ja jäähdytys-järjestelmätuotantoon

Green Energy Showroom (GES) on Etelä-Karjalassa yrittäjälähtöisesti toimiva energia- ja ympäristöalan verkosto, jossa on voimakas yhdessä tekemisen meininki ja tahtotila konkreettisen liiketoiminnan aikaansaamiseksi. Verkostoon kuuluu alueella toimiva energia- ja ympäristöalan yrityksiä, kuntia sekä tutkimus- ja koulutuslaitoksia. Verkosto luo jäsenilleen sekä alueelle kasvua ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Verkosto kokoontuu aktiivisesti, ja jäsenyritysten väliltä on tunnistettu useita yhteistyömahdollisuuksia, joilla on luotu liiketoimintaa.

Itula Oy:llä perjantaina 8.9. järjestetyssä GES-verkoston verkostotilaisuudessa kuultiin Itulan tarina pienestä maahantuontiyrityksestä lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien valmistajaksi ja alansa edelläkävijäksi. Opastetuilla tehdaskierroksilla vieraat pääsivät tutustumaan Itulan oman tuotekehityksen tuloksena syntyneen markkinoiden tehokkaimman kattosäteilyjärjestelmän, ItuGrafin, tuotantoon. Aktiivisesti toimivan GES-verkoston jäsenyritysten osallistumisaktiivisuus Itulan järjestämää verkostotilaisuutta kohtaan oli korkea; tilaisuudessa edustettuna oli 21 verkostoon kuuluvaa yritystä tai yhteisöä.

Itulan kehitysvaiheiden, tuotannon käynnistämisen ja kansainvälistymisen lisäksi tilaisuudessa kuultiin GES-verkoston ajankohtaisia uutisia, Itulan kokemuksia yhteistyöstä Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) ja Saimaan ammattikorkeakoulun (Saimia) kanssa sekä suunnittelutoimisto HC Engineeringin näkökulmia lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien suunnittelusta. LUT-Saimia -yhteistyötä verkoston jäsenille esitteli ja suositteli Itulan tuotekehityspäällikkönä ja LUTin tohtorikoulutettavana toimiva Petri Sormunen. Tilaisuudessa toivotettiin myös lämpimästi tervetulleeksi GES-verkoston uusin jäsen, Imatran Lämpö Oy, joka pääsi esittelemään toimintaansa muille jäsenyrityksille.

HC Engineeringin toimitusjohtaja Mika Komulainen kertoi puheenvuorossaan lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmien suunnittelun ohella Itulan, Lappeenrannan kaupungin yrityspalveluyksikön Wirman sekä Saimian yhteistyössä toteuttamasta opinnäytetyöstä. Työssä verrattiin vuonna 2001 Ruokolahden Puntalaan valmistuneessa Itulan tuotantohallissa hallin alkuperäistä kiertoilmapuhallinlämmitystä ja jälkikäteen rinnalle asennettua säteilypaneelilämmitystä, ja tutkittiin sisäilmaolosuhteita ja energiankulutusta kummallakin järjestelmällä. Tutkimuksesta voit lukea lisää täältä.

Osallistujilta saatu palaute oli pelkästään positiivista, ja myös tilaisuuden isäntä oli tyytyväinen tapahtumarikkaaseen aamupäivään sekä mahdollisuuteen avata omaa toimintaansa verkoston jäsenille entistä laajemmin. Seuraavan kerran verkosto kokoontuu viestintätiimin merkeissä jo ensi viikolla.

>> LUE LISÄÄ GES-VERKOSTON TOIMINNASTA JA TUTUSTU JÄSENYRITYKSIIN TÄSTÄ!