21.12.2016

GreenEnergy Finland toimittaa aurinkosähkövoimalan Egyptiin

GreenEnergy Finland toimittaa aurinkosähkövoimalan Egyptiin

GreenEnergy Finland on tehnyt miljoonasopimuksen 1,051 megawatin aurinkovoimalan toimittamisesta Egyptiin, avaimet käteen -periaatteella. Yritys on panostanut voimakkaasti tuotekehitykseen aurinkosähkövoimaloiden parissa, ja pääsee nyt vihdoin kaupallistamaan sitä ulkomailla.

GreenEnergy Finland rakentaa aurinkosähkövoimalaitoksen Egyptiin toukokuun alkuun mennessä. Teollisuuslaitoksen katolle asennettava voimalaitos sisältää 3755 kappaletta 280W monokidepaneelia. Voimalaitos suunnitellaan Suomessa ja suunnittelun lisäksi GreenEnergy Finland vastaa projektin hankinnoista ja rakentamisesta. Osa kojevalmistuksesta ja kokoonpanosta tehdään Egyptissä korkean paikallisuusasteen saavuttamiseksi. Avaimet käteen -toimituksen hinta on noin miljoona euroa.

Kuvassa Miko Huomo ja Christoffer Ehrnrooth (GreenEnergy Finland - GEF) sekä Fayssal Daoud, Hicham Osman ja Mamdouh Wael (Egyptian Technical Projects Company - TEPCO) solmivat sopimuksen 1,06 megawatin aurinkosähkövoimalaitoksen toimituksesta.


Toimitusjohtaja Miko Huomo toteaa: ”Me toimitamme täysin integroituja ja skaalautuvia, uusiutuvan energian aurinkosähköratkaisuja B2B-asiakkaille. Tässä ensimmäinen Egyptiin tehtävä toimitus avaa meille kovan luokan kasvumarkkinan. Tämän kaupan mahdollisti Team Finland-delegaatiomatka Egyptiin. Suomen valtio tekee tärkeää työtä maamme vientiteollisuuden eteen ja Team Finland on avannut ovia suomalaisyrityksille ympäri maailman. ” hän kiittelee tyytyväisenä.

“Olemme hyvin innoissamme tästä sopimuksesta. Olemme löytäneet, ei ainoastaan asiakkaan, vaan myös luotettavan partnerin, jonka kanssa voimme jatkaa laajentumista MENA-alueen markkinoille (Lähi-Itä & Pohjois-Afrikka). ”, lisää Huomo.

Kuvassa Miko Huomo, Fayssal Daoud ja Hicham Osman Egyptissä.


GreenEnergy Finland Oy on vuonna 2010 perustettu ja nopeasti kasvava Suomen johtava aurinkosähköratkaisuihin erikoistunut yritys. Yrityksen vahvuuksia ovat ensiluokkainen teknologinen osaaminen ja kyky toimittaa vaativia asiakaskohtaisesti suunniteltuja ratkaisuja ja projektikokonaisuuksia myös kansainvälisille markkinoille. Lisäksi yritys kehittää pilvipohjaista tuotannonseuranta- energianvarastointi- ja kulutuksenohjausjärjestelmää, joka toimii osana hajautetun energiataseen hallintaa ja tukee energiatehokkuutta ja aurinkoenergian hyödyntämistä kiinteistötasolla.

TEPCO kehittää, tuottaa ja myy pien- ja keskijännitejärjestelmiä , energiatehokkuus- ja hallintajärjestelmiä Egyptin markkinoille ja MENA-alueelle. TEPCO on vallannut merkittävän markkinaosuuden Egyptissä ja on yksi markkinan päätoimijoista. TEPCOlla on seitsemän tytäryhtiötä, jotka toimittavat TEPCOlle ja myös muille toimijoille komplementaarisia tuotteita.

Lisätietoja:

GreenEnergy Finland: toimitusjohtaja Miko Huomo
puh +358 (0) 50 410 1270 tai sposti miko.huomo@gef.fi