20.12.2021

Greenreality Network jäseneksi kansainväliseen Cleantech-verkostoon

Etelä-Karjalassa yrityslähtöisesti toimiva energia- ja ympäristöalan verkosto Greenreality Network (GRN) on hyväksytty jäseneksi kansainväliseen Cleantech-verkostoon (ICN). GRN-verkostoa vetävä kehittämispäällikkö Markku Mäki-Hokkonen pitää jäsenyyttä merkittävänä tunnustuksena kaakkoisen Suomen vihreän sähköistämisen ja ympäristöliiketoiminnan osaamiselle.

Greenreality Networkin ICN-jäsenyys vahvistettiin lokakuussa. Verkostoon ei pääse kuka tahansa, vaan jäsenyydelle on tiukat kriteerit. Kustakin maasta mukaan valitaan vain yksi verkosto. Edellytyksenä on muun muassa laaja jäsenkunta.

– Meillä on Greenreality Networkissa kaikkiaan 50 jäsentä, jotka edustavat yrityksiä, tutkimus- ja koulutuslaitoksia sekä kunnallisia toimijoita, Lappeenrannan kaupungin kehittämispäällikkö Markku Mäki-Hokkonen sanoo.

– Tämän lisäksi olemme Lappeenranta-Imatra seutukuntana solmineet Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) kanssa sopimuksen vihreän sähköistämisen tuotekehitys- ja innovaatiotyön kohdentamisesta vuosille 2021–2027. Tämä verkostoituminen, osaaminen ja taloudelliset resurssit antavat meille loistavat edellytykset rakentaa alueesta yrityksiä ja osaamista houkutteleva, kansainvälisestikin menestyvä energia- ja ympäristöalan keskittymä.

ICN-verkostoon kuuluu cleantech -verkostojäseniä kaikkiaan 18 maasta. Jäsenklustereiden kaikki yritykset toimivat energia- ja ympäristöalalla ja tarjoavat vihreän teknologian ratkaisuja ja verkoston tavoitteena on luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia, parantaa kilpailuetuja ja luoda lisäarvoa.

– Kun jäsenet tulevat ympäri maailmaa, meille avautuu aivan uusia mahdollisuuksia laajentaa kansainvälisiä verkostojamme ja kehittää osaamistamme, Mäki-Hokkonen sanoo.

Myös Lappeenrannan Energian toimitusjohtaja Arto Nikkanen, joka on myös Greenreality Network-verkoston puheenjohtaja ja ICN verkoston hallituksen tuore jäsen, odottaa innolla, mitä uusi jäsenyys tuo tullessaan.

– Greenreality Networkin tavoitteena on auttaa jäseniään kehittämään ja laajentamaan liiketoimintaansa, jolloin jäseniemme vastuullisen liiketoiminnan kädenjälki maailmalla kasvaa, hän sanoo.

– ICN verkoston jäsenyys mahdollistaa uuden kanavan jäsenistöllemme kansainvälisen verkoston luomiselle energia- ja ympäristöliiketoiminnassa.

ICN-verkosto esittäytyy Greenreality Networkin jäsenille 10.2.

Lisätiedot:

Kehittämispäällikkö Markku Mäki-Hokkonen,
Lappeenrannan kaupunki, Elinvoimapalvelut
p. 040 569 5515,
markku.maki-hokkonen(at)lappeenranta.fi

Toimitusjohtaja Arto Nikkanen, Lappeenrannan Energia
p. 0447517211, arto.nikkanen(at)lreoy.fi