3.12.2021

Ilmastorahasto sijoittaa vetyturbiinivalmistaja Aurelia Turbinesiin

Aurelia Turbines Oy:n mediatiedote 2.12.2021

Ilmastorahasto on myöntänyt 5 miljoonan euron pääomalainan Aurelia Turbinesille. Aurelia Turbines valmistaa maailman tehokkaimpia pieniä kaasuturbiineja. Turbiinit on suunniteltu käyttämään vetyä, biokaasua ja synteettistä kaasua sekä muita uusiutuvia ja vaihtoehtoisia polttoaineita.

Aurelia Turbinesin toimitusjohtajan Matti Malkamäen mukaan Aurelian tuotteet mahdollistavat joustavan siirtymän fossiilisista polttoaineista kohti vähähiilisiä ratkaisuja.

– Asiakas voi ostaa meiltä tänään turbiinin ja käyttää sitä esimerkiksi maakaasulla tai biokaasulla. Hyvin vähäisillä muutoksilla sama turbiini voi käyttää polttoaineena myös vetyä, kun vetyä on asiakkaan saatavilla. Teknologiamme on silta tämän päivän ja huomisen välillä. Ilmastorahaston avulla voimme rakentaa tämän sillan nopeammin, Malkamäki sanoo.

Ilmastorahaston toimitusjohtaja Paula Laine on tyytyväinen mahdollisuuteen, jolla yhtiön rahoitus voi nopeuttaa Aurelia Turbinesin ratkaisujen laajempaa käyttöönottoa, jolla päästään kohti suurempia päästövähennyksiä: “kaikki rahoituspäätöksemme perustuvat rahoituskriteereiden kautta arvioituihin vaikutuksiin, mukaan lukien päästöjen vähentämispotentiaali. Ensimmäistä kertaa rahoituksemme sisältää nyt erillisen kestävyyskannustimen, joka vaikuttaa lainan ehtoihin, joilla haluamme kannustaa Aurelia Turbinesia kasvattamaan entisestään vetyyn ja muihin päästöjä vähentäviin teknologioihin perustuvien ratkaisujen osuutta liiketoiminnassaan.”

Aurelia®A400-turbiini soveltuu erinomaisesti pienimuotoiseen sähkön ja lämmön yhteistuotantoon hajautetuissa verkoissa eri puolilla maailmaa. Se on suunniteltu vastaamaan pienten ja keskisuurten teollisuusprosessien tarpeisiin.

Turbiini tarjoaa asiakkaille joustavuutta, jota tarvitaan uusiutuvan energian tuotannon muutosten tasapainottamiseen. Nämä 400 kWe:n turbiinit voivat olla jopa 20 prosenttia energiatehokkaampia kuin muut tällä hetkellä markkinoilla olevat samankokoiset mikroturbiinit. Kaikki Aurelia®A400-variantit on kehitetty tuottamaan vain vähän päästöjä.

– Tavoitteena on vastata puhtaamman ja joustavamman sähköntuotannon kysyntään tulevaisuudessa. Sähkön, lämmön ja joissakin tapauksissa paikallisen jäähdytyksen tuottaminen käyttäjälle takaa luotettavuuden ja minimoi siirron ja muuntamisen aikaiset häviöt, Malkamäki lisää.

Aurelia Turbinesin teknologia perustuu LUT-yliopistossa viimeisten 35 vuoden aikana ja Saksan ilmailu- ja avaruuskeskuksessa (DLR) viime aikoina tehtyyn tutkimukseen.

Lehtikuvat: https://aureliaturbines.com/media/images
Tietoja tekniikasta: https://aureliaturbines.com/media/fact-sheets


Aurelia Turbines kehittää ja valmistaa maailman tehokkaimpia pieniä kaasuturbiineja ja on kehittänyt uuden 400 kWe:n kaasuturbiinin, Aurelia®A400:n. Aurelian tekniikkaa voivat käyttää erilaisiin sovelluksiin kaupalliset ja teolliset loppukäyttäjät, jotka tarvitsevat prosesseihinsa sekä sähköä että lämpöä, höyryä ja/tai jäähdytystä. Aurelian järjestelmät voivat käyttää uusiutuvia ja vaihtoehtoisia polttoaineita. Aurelia pyrkii toimittamaan teknologiansa keskeiset komponentit alueellisille kumppaneille, jotka kokoavat ja myyvät kokonaisen, integroidun turbiinijärjestelmän paikallisesti valmistettuna tuotteena omilla markkinoillaan. Vuonna 2013 perustetun Aurelian pääkonttori sijaitsee Lappeenrannassa, ja lisäksi sillä on toimipiste Isossa-Britanniassa.

Tietoja Aurelia®A400:sta: Aurelia®A400 on maailman tehokkain pieni kaasuturbiini. Se tarjoaa 400 kWe tehoa, ja sen sähkötehokkuus on yli 40 %. Turbiini on kaksiahtiminen, välijäähdytetty ja rekuperaattorilla varustettu (IRG2) kaasuturbiini. Sillä on modulaarinen rakenne, ja se on suunniteltu käyttämään monenlaisia polttoaineita, jotka vaihtelevat tavallisista nestemäisistä ja kaasumaisista polttoaineista biokaasuun, biodieseliin, vetyyn, soihdutettuihin kaasuihin sekä synteettisiin ja talteen otettuihin kaasuihin. Lisätietoja saat osoitteesta www.aureliaturbines.com.

Lisätietoja:

Matti Malkamäki, toimitusjohtaja, Aurelia Turbines
matti.malkamaki@aureliaturbines.com, puh: +358 50 543 5260
www.aureliaturbines.com

Saara Mattero, viestintäjohtaja, Ilmastorahasto
saara.mattero@ilmastorahasto.fi
puh: +358 0400 114 777
www.ilmastorahasto.fi/

Lue lisää aiheesta