1.4.2021

Kaupunkipyörät ilmestyvät Lappeenrannan katukuvaan – sähköpyöräkokeilu myös uutuutena mukaan

Kaupunkipyöräkausi käynnistyy Lappeenrannassa nyt jo kolmantena vuonna peräkkäin. Pyörät tulevat katukuvaan ensi tiistaina 6.4. ja ne kaikki ovat asiakkaiden käytettävissä viimeistään keskiviikkona 7.4.

Kaupunkipyörät toimittaa Kaakau Oy, joka on osa Donkey Republic -verkostoa. Pyöriä tulee käyttöön sama määrä kuin viime kesänä eli 85 kappaletta.

Sähköpyörät testiin

Tänä vuonna testattavaksi tulee myös Green Leaf -voittovuoden myötä sähköpyöriä.

Sähköpyöräkokeilu toteutetaan Lappeenrannan kaupungin ja Makea Coffeen yhteistyönä. Sähköpyöräpysäkki tulee Makea Coffeen edustalle, kertoo kestävän liikkumisen asiantuntija Matleena Kujala Lappeenrannan kaupungilta.

− Ensimmäiset neljä sähköpyörää tulevat heti pääsiäisen jälkeen kokeiltavaksi ja toimitusajasta riippuen kesän aikana pyritään saamaan testattavaksi myös uusi sähköpyörämalli.

Sähköpyöriä pääsee käyttämään samalla Donkey Republicin sovelluksella kuin tavallisia kaupunkipyöriä, mutta normaali jäsenyys ei sisällä sähköpyörien käyttöä vaan siitä peritään erillinen lisämaksu.

Pyöräpysäkkejä ympäri kaupunkia

Pyöräpysäkkejä on ympäri kaupunkia edellisvuosien tapaan. Tietoa muun muassa pyöräpysäkeistä ja käytöstä löytyy kaupungin sivuilta: lappeenranta.fi/fi/Kartat-ja-liikenne/Lappeenranta-pyoralla/Kaupunkipyorat

Kaikki pysäkit ovat olleet aktiivisessa käytössä, mutta tietyt paikat ovat olleet selvästi suosituimpia, sanoo Kaakaun toimitusjohtaja Aleksanteri Repo.

− Suosituimpia pyöräpysäkkejä olivat viime vuonna yliopisto, S-Market Sammonlahti, rautatieasema sekä Prisma.

Kaupunkipyöräkausi päättyy loka-marraskuun taitteessa kelien mukaan. Jos sää sallii, pyöräilykausi jatkuu marraskuun puolelle.

Ohjeet pyörien käyttöönottoon http://kaakau.fi/lappeenranta/

Lisätietoja:

Kaakau Oy
Aleksanteri Repo, toimitusjohtaja
p. 0400 757 150, info@kaakau.fi

Lappeenrannan kaupunki
Matleena Kujala, kestävän liikkumisen asiantuntija
p. 040 655 1850, matleena.kujala@lappeenranta.fi