13.4.2022

Kolme kuukautta Saimaalla -relokaatio-ohjelma tuo aasialaista vihreiden teknologioiden osaamista ja kontaktiverkostoa Etelä-Karjalaan

Tulevan kesän loppupuolella ja alkusyksyllä eteläkarjalalaisille yrityksille ja organisaatioille on tarjolla huipputason Aasia-kontakteja. Etelä-Karjalan liiton organisoiman ”3 Months by Lake Saimaa, Finland” ohjelman myötä kahdeksan japanilaista ja kaksi hongkongilaista vihreiden- ja ympäristöteknologioiden ja niihin liittyvän ICT:n osaajaa viettää kolme kuukautta Etelä-Karjalassa. Ryhmässä on monipuolista osaamista ja kontaktiverkostoja sekä Aasiassa että globaalisti, ja osallistujat ovat kiinnostuneita tutustumaan Etelä-Karjalassa tehtävään TKI-toimintaan, myös investointi- ja rahoitusmielessä.

Yli sadasta hakijasta valikoitunut ryhmä saapuu Suomeen heinä-elokuun taitteessa ja sen jäsenillä on intressejä erityisesti Greenreality-verkoston toimialoja kohtaan. Varsin monet ovat valintavaiheessa ilmaisseet kiinnostusta varsinkin uusiutuvien energia- ja -polttoaineteknologioiden, kierrätyksen ja jätteiden- ja vedenkäsittelyn, uusiutuvien rakennus- ja muiden materiaalien, rakennusten energiatehokkuuden, metsätutkimuksen sekä ekologisen matkailun ja maatalouden alojen suuntaan, joista heillä itsellään on myös vankkaa osaamista. Myös näihin liittyvä ICT-, IoT- ja pilvi-infrastruktuuri teknologiat ovat mukana listalla.

Lähes kaikki ohjelman osallistujat ovat senioritason henkilöitä, joilla on vuosien kokemus kansainvälisistä markkinoista ja tutkimuksesta. Ohjelman tarkoituksena on tutustuttaa osallistujat eteläkarjalaiseen ja suomalaiseen vihreiden teknologioiden osaamiseen, yrityksiin ja alueellamme tehtävään tutkimukseen. Osa osallistujista on hakemassa myös investointi- ja rahoituskohteita globaalisti toimiville asiakkailleen.

Etelä-Karjalan liitto on yhdessä yhteistyökumppaneineen rakentamassa parhaillaan vierailuohjelmaa aasialaisosaajia varten. Tämä voi tarjota Greenreality Networkin jäsenille erittäin hyviä mahdollisuuksia laajentaa kontaktiverkostoaan ja markkinoitaan sekä Aasiassa että globaalisti ja kehittää liiketoimintaansa yhdessä kokeneiden osaajien kanssa. Toivotamme alueen yritykset aktiivisesti mukaan ja linkitämme niitä mielellämme aasialaisosaajien kanssa.

Jos osallistuminen kiinnostaa, lisätietoja ’3 Months by Lake Saimaa, Finland’ ohjelmasta ja siihen osallistuvista henkilöistä voi tiedustella Etelä-Karjalan liiton projektipäällikkö Jyri Lintuselta.


Lisätietoa:

Jyri Lintunen
Projektipäällikkö, Etelä-Karjalan liitto
Puh. +358 40 674 3523, Email: jyri.lintunen@ekarjala.fi

Lisätietoa:

Jyri Lintunen
Projektipäällikkö
Etelä-Karjalan liitto
Puh. +358 40 674 3523
Email: jyri.lintunen@ekarjala.fi