30.8.2023

Laitex Oy:n merkittävä sopimus Circa Group -yrityksen kanssa vahvistaa asemaa
kestävän kehityksen ratkaisujen toimittajana

Laitex Oy:n tiedote 31.8.2023
Kuva: Circa Group

Laitex Oy iloitsee ilmoittaessaan saaneensa tärkeän sopimuksen Ranskan Circa Sustainable Chemicals France SAS -yritykseltä. Tämä kumppanuus vahvistaa Laitexin asemaa teollisuuden materiaalinkäsittelylaitteiden ja -ratkaisujen johtavana toimittajana, erityisesti kemianteollisuuden alalla. Yhteistyö Circan kanssa osoittaa Laitexin vahvan sitoutumisen kestävän kehityksen aloitteisiin ja heidän valmiutensa tarjota ympäristöystävällisiä ratkaisuja asiakkaiden ainutlaatuisiin tarpeisiin.

Sopimuksen mukaisesti Laitex vastaa Circan kestävän kehityksen mukaisten kemikaalien tuotantolaitoksen, ReSolute Cyrene Production Plantin, puunjalostuslaitteiden, kuljetus- ja
kuivauslaitteiden suunnittelusta, valmistuksesta, toimituksesta, asennuksen valvonnasta ja käyttöönotosta. Laitetoimitukset ja asennukset ajoittuvat kesälle 2024 ja käyttöönotto tapahtuu loppuvuodesta 2024. Laitoksen kaupallinen käyttö on tarkoitus alkaa kesällä 2025.

ReSoluten tehdas valmistaa 1 200 tonnia Circan kestävää liuotinta Cyrene™ vuodessa alkaen runsaimmasta biopohjaisesta resurssista - sahanpurusta - ja muuntaen sen Circan patentoidulla Furacell™-prosessilla Cyreneksi™ ja muihin biokemikaaleihin.

Osapuolet eivät paljasta kauppasummaa julkisuuteen, mutta Laitexin toimitusjohtaja Lasse Kurrosen mukaan kyse on kuitenkin miljoonaluokan kaupasta, mikä on merkittävä koko yhtiön historiassa.

- Projekti tuo meille pitkää tilauskantaa ja liikevaihtoa, mikä tietysti tässä markkinatilanteessa on hyvin tärkeää. Vielä tärkeämpää on toimituksen referenssiarvo, tämä avannee uusia mahdollisuuksia korkeamman jalostusarvon biokemikaali ja -tuotesektorissa. Kiertotalous ja uudet teknologiat ovat meillä vahvasti kasvava liiketoiminta ja vihreän siirtymän myötä näemme hyvää kasvua myös tulevaisuudessa, Kurronen kertoo.

Laitex on erikoistunut räätälöityjen erikoislaitteiden suunnitteluun ja valmistukseen, jotka täyttävät Circan kestävien kemikaalien tuotantolaitoksen vaativat tarpeet. He tarjoavat ratkaisuja, joiden laatu ja optimoitu toiminta varmistetaan Laitexin vahvan teollisen laitevalmistuksen osaamisen avulla.

Laitex huolehtii myös valmistettujen laitteiden oikea-aikaisesta ja luotettavasta toimituksesta projektialueelle, mikä sisältää logistiikan koordinoinnin, tarvittavien komponenttien ja materiaalien saatavuuden varmistamisen sekä projektin aikataulun mukaisten toimitusten hallinnan.

Toimituksen asennusvaiheessa Laitexilla on asiantuntijavalvonta, ja heidän kokeneet teknikot ja insinöörit varmistavat laitteiden asianmukaisen asennuksen noudattaen alan korkeimpia standardeja ja parhaita käytäntöjä.

Asennuksen valmistuttua Laitex osallistuu aktiivisesti käyttöönottoprosessiin ja tekee tiivistä yhteistyötä Circan tiimin kanssa varmistaakseen laitteiden toimivuuden ja suorituskyvyn. He suorittavat tiukan testauksen, hienosäätävät parametreja ja ratkaisevat mahdollisia ongelmia varmistaakseen laitteiden optimaalisen toiminnan.

Laitexin kattava ja saumaton ratkaisu Circalle perustuu heidän vahvaan asiantuntemukseensa ja sitoutumiseensa kestävän kehityksen aloitteisiin, mikä merkittävästi edistää Circan kestävän kemikaalien tuotantolaitoksen menestyksekästä toteuttamista.

Laitexin projektimyyntijohtaja Sami Koskela ei peittele innostuneisuuttaan uudesta projektista ja alkavasta yhteistyötä Circan kanssa:

- Tämä yhteistyö mahdollistaa meidän kykyjen näyttämisen laajasti materiaalinkäsittelyprojekteissa. Uskomme tämän avaavan uusia mahdollisuuksia vastaaviin projekteihin, joita maailmalla on kehitteillä, Koskela sanoo.

- Olen hyvin tyytyväinen uudesta yhteistyöstä ja koko tiimimme panoksesta projektin saamiseksi. Aloitimme projektin omalla riskillä sisäisesti jo ennen sopimuksen solmimista, sillä uskoimme sen parantavan mahdollisuuksiamme projektin saamiseksi. Laitexin tiimi oli hyvin sitoutunut jo tarjous- ja projektinkehitysvaiheessa, Kurronen täydentää.

- Yhteistyö Circan kanssa on merkittävä askel kohti vihreämpiä teknologioita. Haluamme olla maailman johtava materiaalinkäsittelytoimija tällä toimialalla, Kurronen päättää.