23.8.2021

Lappeenrannan kaupungin Avoimien ovien päivää sekä Greenreality-karnevaalia vietetään keskiviikkona 25.8. turvallisuus huomioiden

Suomen ilmastopääkaupunki Lappeenranta avaa 25.8.2021 ovensa ja kutsuu kaikki asukkaat tutustumaan kaupungin kestävään toimintaan ja palveluihin. Maksuttomassa koko perheen kaupunkitapahtumassa esitellään kaupungin ja etenkin sen kestävän kehityksen toimijoita.

Tapahtuma järjestetään turvallisesti noudattaen THL:n ja OKM:n koronaohjeistusta ja välttäen lähikontakteja ihmisten välillä. Pyydämme, että tapahtumaan tullaan vain terveenä, huolehditaan hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja muistetaan riittävän turvavälin seurueiden välillä. Myös maskin käyttö sekä sisä- että ulkotiloissa on suositeltavaa.

Myös Avoimet ovet pidetään pääsääntöisesti ulkona

Myös 10. kertaa järjestettävä Avoimien ovien päivä keskittyy koronapandemian vuoksi kaupungintalon edustatorille eli Kansalaistorille, jossa vietetään samaan aikaan Greenreality-karnevaalia. Torilla esiintyvät muun muassa Taikuri Oscar El Husseini, DanceMix Trio ja Taidekoulu Estradin sirkus. Tilaisuuden juontavat taikuri Oscar El Husseini ja Green Leaf -viestintäpäällikkö Heli Mälkiä.

- Tänä vuonna myös perinteisesti kaupungintalon sisätiloissa olleet palveluiden esittelypisteet on tuotu ulos kansalaistorille, kertoo Lappeenrannan markkinointi-, matkailu- ja asiakaspalvelujohtaja Mirka Rahman.
- Kaupungin eri toimipisteet ovat avoinna vastuullisesti asukkaita varten ja sopeutuvat vallitseviin tilanteisiin. Näin ollen järjestämme ohjeet ja määräykset huomioiden mahdollisuuden osallistua kaupunginorkesterin harjoituksiin ja Sorjonen kuvina -näyttelyyn sisätiloissa, Rahman lisää.

Asiakaspalvelupiste Winkin 10-vuotisjuhlia on sen sijaan päätetty juhlia ulkokahveilla Kansalaistorilla kello 13–14. Winkistä saa myös erikoishintaan lippuja kaupungin kulttuuririentoihin.

- Kaupunginteatterin ja -orkesterin omiin syys-lokakuun esityksiin myydään rajattu määrä lippuja hintaan 10 euroa. Lippujen myyntiaika on 25.–27.8. tai niin kauan kuin niitä riittää.

360 ° -virtuaalikuvia lähetetään Juha Willberg -kokoushuoneesta, kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan työhuoneesta ja Raatihuoneelta. Luvassa on myös muita tapahtumia verkossa.

Nuorisotilat ja museot pitävät ovensa auki ja niissä voi käydä tutustumassa toimintaan aukioloaikojen puitteissa.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma esittelyssä

Lappeenrannan kaupunki on käynnistänyt tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelman valmistelutyön ja kuntalaisilla on mahdollisuus tulla Avoimiin oviin keskustelemaan ja kertomaan omia tuntemuksiaan tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta Lappeenrannassa.

-Me suunnitelmaa työstävät olemme mukana Avoimissa ovissa vastaamassa kysymyksiin, kertoo kaupungin osallisuuskoordinaattori Niina Ljungkvist.
- Haluamme rohkaista eri-ikäisiä, eri sukupuolia edustavia sekä erilaisiin kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia kertomaan kokemuksistaan tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumisesta Lappeenrannassa, Ljungkvist lisää

Karnevaalipäivänä avataan myös kuntalaisille kysely tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta. Keskusteluita ja kyselyn vastauksia tullaan hyödyntämään suunnitelman teossa.

Greenreality-karnevaali juhlii Green Leaf –voittoa

Greenreality-karnevaalia vietetään jo neljättä kertaa. Lappeenrannan kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen kertoo, että karnevaalissa keskitytään tänä vuonna erityisesti Green Leaf -voittovuoden pääteemoihin, jotka ovat luonto, vesi, vihreä sähköistyminen ja ilmastonmuutos.

- Nämä teemat nousevat esiin paitsi Green Leafin omalla ständillä ja iltapäivän ohjelman aikana, myös kumppanitoimijoiden esittelypisteissä, Räsänen sanoo. Teemat näkyvät myös screenillä näkyvässä videomateriaalissa.
- Kysymys on niin isosta kokonaisuudesta, että kaupunki ei ole suinkaan ollut yksin tekemässä kaikkea toimintaa vaan monet tahot yliopistosta moniin yhdistyksiin ovat olleet mukana toteuttamassa voittovuotta, Räsänen lisää.

Karnevaaliin osallistuu lukuisia elinkeinoelämän, ympäristöalan sekä kulttuuri- ja vapaa-ajan toimijoita Etelä-Karjalasta. Tapahtumassa pääsee tutustumaan esimerkiksi Päästötöntä menoa -ilmastokiertueeseen, Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metkuun, Lappeenrannan lukioiden Tiedelinjaan ja Saimaariumiin.

Greenreality-karnevaali päättyy klo 15.30 alkavaan paneeliin: Mitkä ovat Green Leaf -voittovuoden hyödyt Lappeenrannalle ja Suomelle? Moderaattorina paneelissa toimii Markus Lankinen.

Monipuolinen ohjelma

Kaupungintalo (Villimiehenkatu 1)

Sorjonen -valokuvanäyttely – valokuvia Sorjonen -sarjan sekä uuden Sorjonen: Muraalimurhat -elokuvan kulisseista.
Asiakaspalvelukeskus Winkki 10-vuotta!
- Synttäriohjelmaa, Winkki avoinna klo 9–16.30, kahvit ulkona klo 13–14
Kaupunginorkesterin avoimet harjoitukset klo 10 ja klo 12.30
- Orkesterinjohtaja Vytautas Lukocius, solisteina Marianne Järvinen, huilu ja Maija Wesslund, viulu
- Ohjelmassa Jolivet Huilukonsertto, Schnittke: Sonaatti viululle ja kamariorkesterille ja Mendelssohn: Sinfonia nro 1.
- Keskiviikkona 25.8. lippunsa lunastaneet maksavat seuraavan päivän 26.8. konserttilipusta 15 €

Kaupungintalon edustatori (Villimiehenkatu 1)

Edustatorilla ohjelmaa sekä laaja joukko toimijoita esittelemässä kestävää toimintaansa.

klo 10 Aloitusjuonto
klo 10.20 Taikuri Oscar El Husseini
klo 11 DanceMix Trio
klo 11.30 Sirkus, Taidekoulu Estradi
klo 12–13 Viranhaltioita kansalaistorilla
klo 13 Duo Oscar El Husseini ja Elli Jukkala
klo 13.35 Rakuunasoittokunta
klo 14 DanceMix Trio
klo 14.30 Taikuri Oscar El Husseini
klo 15 Sirkus, Taidekoulu Estradi
klo 15.30 Paneeli: Mitkä ovat Green Leaf -voittovuoden hyödyt Lappeenrannalle ja Suomelle?

Toimijat esittelypisteillä

Päästötöntä menoa -ilmastokiertue, Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo Lappeenrannassa, kaupunginkirjasto, Etelä-Karjalan lastenkulttuurikeskus Metku, LAKES, Lappeenrannan lukioiden Tiedelinja, DataNorppa OY, Toivon Ikkuna Maailmalle -kauppa, Taksi Alpakka Oy, Pyöräliike Varustamo, Pyöröpuikko, Lappeenrannan kaupungin kaupunkisuunnittelu, Maasotakoulu, Etelä-Karjalan digituki, Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi (ohjattu liikunta), EKKO, Lappeenrannan Asuntopalvelu, Lappeenrannan Silmälasikeskus, Greenreality-palvelut/ Greenreality Network/ hankkeet, Etelä-Karjalan Jätehuolto, Martat/ Kestävästi Kaakossa -hanke, Mai-Art Gallery, Lappeenrannan seudun ympäristötoimi, Saimaarium, Lappeenranta Junior University & LUT Junior University, Sammonlahden koulu, Original Sokos Hotel Lappee, Saimaan Virta ry:n Kierrätystä kyliin -projekti, Lappeenrannan Energia, Pelastuslaitos ja turva-auto, KaaKau Oy, SPR Piristäjät ja riksataksit, Hiirenkorvalla- ryhmä, Saimaan ammattiopisto Sampo, Joutsenon opisto, Rakuunasoittokunta

Ohjaamo Lappeenranta (Anni Swanin katu 7)

Avoinna 12–16, voi tulla tutustumaan, turvallisuusohjeet huomioiden.

Nuorisotilat avoinna:

Nuorisotila Monari (Anni Swanin katu 7) klo 16-20
Nuorisotila Rientola (Kesolantie 9) klo 15-20
Lauritsalan nuorisotila Lauritsala-talo (Hallituskatu 20) klo 15-20
Sammontorin nuorisotila (Sammontori 2) klo 15-20
Nuorisotila Krisse (Villimiehenkatu 3, IsoKristiina) klo 14-18

Lappeenrannan museot

- Museot avoinna klo 11–17 (Lappeenrannan taidemuseo, Etelä-Karjalan museo, Ratsuväkimuseo.
- Näkemiin Viipuri! -museodraama klo 17 (Liput €27), max. 50 henkilöä

Kirjastot

Pääkirjastossa (Valtakatu 47):

-Myyrän syyskuulumiset klo 9.15–10.00 nukketeatteri Hattara, etäesitys Teamsissa. Ennakkoilmoittautuminen. Pyydä linkki sähköpostiisi kirjasto.lastenosasto@lappeenranta.fi.
-Megamuskarikonsertti klo10.00–10.45 musiikkipedagogi Tuuli Paasolainen. Vaparin puiston lava tai varatilana Tarinasali (säävaraus), sopii kaikenikäisille. Ennakkoilmoittautuminen tapahtumakoneen kautta. https://ssl.tapahtumakone.fi/megamuskarikonsertti
-Kimpisen koulun musiikkiluokan 3M levynjulkistamiskonsertti klo 11.00 sekä klo 18.00. Pääkirjaston lainaushalli tai Vaparin puiston lava (säävaraus). Ohjaus opettaja Hanna Hyvärinen.
-Lukukoirailta pääkirjaston Tarinasalissa klo 17.00–18.00. Sopii kaikenikäisille ääneen lukemista harjoitteleville, ennakkoilmoittautuminen. Järj. kirjasto ja Kaakkois-Suomen lukukoirat. Tiedustelut satu-pia.reinikainen@lut.fi.

Tapahtumia ja elämyksiä verkossa

360 ° Virtuaalikuvat: Juha Willberg -kokoushuone, kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan työhuone, Raatihuone

Suorat verkkolähetykset (https://lappeenrantaevents.fi/avoimet-ovet/verkko)

klo 10–11.30 Kaupunginorkesterin avoimet harjoitukset
klo 12 alkaen - Tunnelmia Greenreality -karnevaalista
klo 15.30 alkaen - Ilmastopaneeli – Lappeenranta, Euroopan vihreimpiä kaupunkeja?

Videot verkossa:

- Kurkistus Lappeenrannan kaupungintalon kulisseihin ja muihin tiloihin
- Lappeenranta -salin kierros
- Raatihuoneen salaisuudet

Avoimet ovet ja Greenreality-karnevaalit-tapahtuman ohjelma löytyy netistä (https://tapahtumat.lappeenranta.fi/fi-FI/page/60e57986cb20cc7d5f14a145)


Lisätietoja Avoimet ovet -tapahtumasta:

Mirka Rahman,
Lappeenrannan markkinointi-, matkailu-
ja asiakaspalvelujohtaja
puh. 040 849 9161, mirka.rahman@lappeenranta.fi

Tapahtumatuottaja Karri Heino,
Lappeenrannan kaupunki
puh. 040 637 1779, karri.heino@lappeenranta.fi

Lisätietoja Greenreality-karnevaalista:

Tanja Nyholm,
Asiantuntija/Projektityöntekijä Greenreality-palvelut
puh. 040 703 3366, tanja.nyholm@lappeenranta.fi

Ilkka Räsänen,
Lappeenrannan ympäristöjohtaja
puh. 0400 815 284, ilkka.rasanen@lappeenranta.fi