13.9.2022

Lappeenrannan kaupunki haastaa asukkaat suunnittelukilpailuun, jossa etsitään kierrätysratkaisua pieniin keittiöihin

Lappeenrannan kaupunki järjestää Lahden kaupungin kanssa Minilajittelua Meille -suunnittelukilpailun, jossa etsitään pieniin keittiötiloihin sopivaa jätteiden lajittelu- ja kierrätysastiaa. Kilpailu on suunnattu kaikille kierrätysratkaisuista kiinnostuneille.

Kilpailun voittaja palkitaan 1700 eurolla, ja muiden kilpailutyön palauttaneiden kesken arvotaan 100 euroa kolmelle kilpailijalle. Osallistumisaikaa on 30.9.2022 klo 16 asti, johon mennessä kilpailijoiden tulee täyttää ilmoittautumislomake sekä suunnittelemaansa kierrätysastiaa esittelevän kilpailutyön palautuslomake. Kilpailun lomakkeet ja tarkemmat tiedot löytyvät Greenrealityn verkkosivuilta.

Kilpailussa on neljä oikeaa asuntoa tai toimistotilaa, joissa on pienet keittiöt. Kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella jätteiden kierrätysastia, joka on asennettavissa kaikkiin kilpailun neljään kohteeseen. Astian suunnitelmassa tulee myös huomioida lainsäädännön ja kunnallisen jätehuoltoviranomaisen ohjeet sekä määräykset jätteiden lajitteluun.

Lappeenrannan kaupungin projekti-insinööri Matti Pylkön mukaan tavoitteena on, että astiassa hyödynnetään kierrätyspohjaisia ja uusiokäytettyjä materiaaleja.

– Kierrätysastia tulee olla toteutettavissa suhteellisen yksinkertaisin verstaskäytössä olevin työstökonein esimerkiksi sahausta, leikkausta, hiontaa, liimausta ja pinnoitusta hyödyntäen.

Pylkkö opastaa kilpailijoita esittelemään kilpailutyössään konkreettisen, selkeän ja toteuttamiskelpoisen mallin valmistusohjeineen.

Kierrätyksen, jätehuollon, kestävän kehityksen ja ympäristöalan asiantuntijoista sekä kilpailukohteiden edustajista koostuva tuomaristo arvioi kilpailutyöt viikolla 40.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki

Matti Pylkkö, projekti-insinööri
p. 040 759 6692, matti.pylkko(at)lappeenranta.fi