24.9.2018

Lappeenrannan kaupunki ja Saimaan ammattikorkeakoulu perustivat yrityshautomon

Lappeenrannan kaupunki ja Saimaan ammattikorkeakoulu perustivat yrityshautomon

Lappeenrannan kaupunki ja Saimaan ammattikorkeakoulu ovat perustaneet yhdessä yrityshautomon. Hautomon tehtävänä on vahvistaa teknologia- ja osaamispohjaisten yritysten syntymistä ja kehittymistä koko Etelä-Karjalan alueella. Hautomopalvelut aloittaa Saimaan ammattikorkeakoululla Skinnarilassa lokakuun alussa.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva on tyytyväinen, että yritysten kasvun ja kansainvälistymisen kannalta oleelliset hautomopalvelut käynnistyvät.

− Lappeenrannassa on hyvät peruspalvelut yrityksille. Olemme lisäksi yhteistyössä LUT:n kanssa rakentaneet kiihdyttämöpalvelut, mutta hautomopalvelut ovat puuttuneet. Nyt meillä on hyvä kokonaisuus palvella toimialasta ja yrityksen kasvutavoitteista riippumatta yrityksiä. Tämä on myös hyvä esimerkki siitä, mitä kaupungin uusi strategia on mahdollistanut, sanoo Jarva.

Yrityshautomon kohderyhmänä ovat Skinnarilan kampusalueen opiskelijat ja työntekijät sekä koko maakunnan kasvuun ja kansainvälistymiseen tähtäävät yritykset. Hautomo tarjoaa yrityksille sparraus- ja kehityspalveluja. Toiminta mahdollistaa opiskelijoiden entistä tiiviimmän yhteistyön alueen yritysten kanssa. Samalla se tukee opiskelijayrittäjyyttä.

Saimaan ammattikorkeakoulun rehtori Anneli Pirttilä uskoo, että yrityshautomon toimintamallilla saadaan aikaan konkreettisia tuloksia.

− Hautomo on osa korkeakouluyhteisöä ja erinomainen tiimi on asiastaan innostunut. Tavoitteet ovat korkealla. Tästä syntyy työtä, toimeentuloa ja yrityksiä, jotka hyödyttävät Lappeenrantaa ja koko maakuntaa, sanoo Pirttilä.


Kuva: Saimaan ammattikorkeakoulu Kuvaaja: Ilona Pesu

Lisätietoja:

Johanna Väyrynen
sidosryhmäjohtaja, Lappeenrannan kaupunki
johanna.vayrynen@lappeenranta.fi
puh. 040 522 0856

Henri Karppinen
tutkimusjohtaja, Saimaan ammattikorkeakoulu
henri.karppinen@saimia.fi
puh. 040 631 3800