30.4.2021

Lappeenrannan kaupunki tuo ilmastotoimensa näkyväksi ilmastovahti-palvelussa

Lappeenrannan kaupunki on avannut ilmastovahti-palvelusivuston, jossa esitellään toimenpiteitä kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Tarkoituksena on tuoda näkyvämmäksi tekoja, joiden avulla kaupunki ja kaupunkilaiset voivat osallistua ilmastotyöhön.

Vastaava sivusto on käytössä jo muutamissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa. Lappeenrannassa juuri avattu sivusto on toimenpiteiden osalta täydennysvaiheessa, kertoo kaupungin ilmastokoordinaattori Petri Kero.

- Ilmastovahti on hyvä tapa seurata tarkemmin, miten Lappeenrannan kaupunki suuntaa kohti hiilineutraalisuutta. Palvelu on alkuvaiheessa ja se elää koko ajan, kun sisältö täsmentyy.

Ilmastovahdin avulla voi seurata kaupungin tuoreen ilmasto-ohjelman toteutumista

Suomen ilmastopääkaupunki Lappeenranta haluaa olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Uusin ilmasto-ohjelma hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa joulukuussa 2020. Tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä Lappeenrannan kaupungin alueella 80 % vuoteen 2030 mennessä. 20 % päästöistä kompensoidaan alueen hiilinieluilla tai muilla kompensaatiokeinoilla.

Ilmasto-ohjelma sisältää lukuisia toimenpiteitä, joilla tavoitteeseen päästään. Ilmastovahdin avulla, voimme seurata toimenpiteitä ja niiden etenemistä, kertoo kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen.

- Haluamme varmistaa, että päätettyjä toimenpiteitä voidaan seurata ja arvioida työn etenemistä palvelussa olevien mittareiden avulla. Otamme mielellämme vastaan palautetta kuntalaisilta toimenpiteistä, kuten myös ilmastovahti-palvelusta.

Ilmastovahti-sivuston osoite: https://ilmastovahti.lappeenranta.fi

Lisätietoja:

Petri Kero, ilmastokoordinaattori,
p. 040-6530508, petri.kero(at)lappeenranta.fi

Ilkka Räsänen, ympäristöjohtaja
p. 0400-815284, ilkka.rasanen(at)lappeenranta.fi