29.6.2016

Lappeenrannan paikallisliikenteeseen hiljaisen ajan hinnat heinäkuuksi

Lappeenrannan paikallisliikenteeseen hiljaisen ajan hinnat heinäkuuksi

Heinäkuussa Lappeenrannan paikallisliikenteen busseissa matkustetaan hiljaisen ajan hinnoilla.

Kellonajasta riippumatta koko heinäkuun ajan kertamatka maksaa junnuilta (7–16 v.) 1,50 € ja aikuiselta 2,50 €. Normaalin ajan taksat ovat junnuilta (7–16 v.) 2,00 € ja aikuiselta 3,20 €. Arvolipulla aikuinen maksaa heinäkuussa paikallisliikennematkasta ainoastaan 1,90 €, +65 seniori ja opiskelija 1,25 €, ja junnu 1,10 €. Hiljaisen heinäkuun hinnat ovat voimassa keskustataajaman busseissa numerolinjoilla 1, 2, 3, 4, 5, 9 ja 10. Myös paikallisliikennealueen palveluliikenteessä (P 1, 2, 3 ja 4).

Lappeenrannan paikallisliikenteen busseissa hiljaisen ajan hinnat ovat heinäkuun lisäksi voimassa ympäri vuoden arkisin klo 17.30 jälkeen sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä.

Hiljaisen heinäkuun kampanja toteutettiin viime kesänä (2015) toista kertaa. Tuolloin matkoja kertyi 15,9 % enemmän kuin heinäkuussa 2013, jolloin noudatettiin normaalitaksoja.

Kaupunki on helpottanut lapsiperheiden ja päiväkotiryhmien liikkumista niin, että aikuisen mukana matkustavat alle 7-vuotiaat lapset kulkevat paikallisliikenteessä veloituksetta. Jos aikuisella on mukana lastenvaunuissa tai rattaissa kulkeva pikkulapsi, aikuiseltakaan ei peritä paikallisliikenteessä maksua. Perheiden ja ohjattujen lapsiryhmien onkin nyt edullista käydä bussilla esimerkiksi vesitornin läheisyydessä sijaitsevassa lasten liikennekaupungissa.

Paikallisliikenteen bussilippuihin sisältyy tunnin vaihto-oikeus.

Hiljaisen ajan hinnoilla ja hiljaisen heinäkuun kampanjalla kaupunki edistää bussilla liikkumista myös ruuhka-aikojen ulkopuolella. Samalla vahvistetaan Vihreän Lappeenrannan brändiä.