25.6.2014

Lappeenrannan seudun pyöräilyreiteille kiitosta

Lappeenrannan seudun pyöräilyreiteille kiitosta

Lappeenrannan seudun pyöräilyreitit saivat kiitosta Yle Uutisten kesäkuussa tekemässä kyselyssä, jossa etsittiin Suomen kauneimpia pyöräilyreittejä. Noin kolmenkymmenen vastauksen joukosta Yle Uutiset nosti Lappeenrannasta lähtevän niin sanotun Vehkataipaleen pumppuaseman lenkin viiden Suomen kauneimman joukkoon.

Vehkataipaleen pumppuaseman lenkkiä kiitettiin erityisesti vaihtelevien järvimaisemiensa takia. Noin 40 kilometrin pituinen lenkki lähtee Lappeenrannan satamasta, kulkee Luukkaansalmen sillan kautta Taipalsaaren Vehkataipaleelle ja kiertää takaisin Lappeenrantaan Taipalsaaren Saimaanharjun kautta.

Ylen saamissa lukijavastauksissa myös pyöräteitä Lappeenrannasta Joutsenon ja Taipalsaaren suuntaan kehuttiin. Lappeenrannan ja Taipalsaaren välinen pyöräilyreitistö kulkee useiden kilometrien matkan Saimaan vesistön varrella.

Polkaistessaan matkaan lappeenrantalainen pyöräilyn harrastaja Juhani Sirkiä varaa aikaa maisemien ihailuun.

– Vehkataipaleen lenkki on yksi suosikeistani. Pysähdyn ihailemaan Vehkataipaleen sillalta avautuvaa upeaa maisemaa sekä seuraamaan pumppuaseman omatoimista veneiden sulutusta. Myös Tuosan golfkentän kahvio on sopiva pysähdyspaikka, Sirkiä kertoo.

Kaduista ja ympäristöstä vastaavan kaupungininsinööri Pasi Leimin mielestä oman kaupungin eri alueisiin tutustuu parhaiten juuri pyöräilemällä. Lyhyitä lenkkejä suosivien kannattaa ajaa esimerkiksi

Skinnarillaan tai Kanavansuulle.

Lappeenrannan kaupungin alueelle on laadittu pyöräilyn pääreittisuunnitelma, jota parannetaan vaihe vaiheelta. Tavoitteena on kaupunginosien välillä kulkeva katkeamaton ja ympäri vuoden kunnossa oleva verkosto asuinalueilta työpaikoille ja palvelukeskittymiin.

Pyöräilyn pääreittisuunnitelmassa pääväylää kertyy kaikkiaan 95 kilometriä. Pasi Leimi kertoo, että seuraavaksi on vuorossa selkeän opastuksen asentaminen pääreitistön väylien varrelle. Opasteilla osoitetaan, mitä kautta miltäkin alueelta kannattaa ajaa keskustaan ja mitkä väylät pidetään erityisen hyvässä kunnossa ympäri vuoden. Lähivuosina turvallisuutta edistetään myös parantamalla valaistusta.

Lisätietoja

Kaupungininsinööri Pasi Leimi, 040 740 1643, pasi.leimi@lappeenranta.fi

Lappeenrantalainen aktiivipyöräilijä Juhani Sirkiä, puh. 040 572 5530