30.8.2021

Lappeenrannassa 23.9. pidettävä Finnish Lakeland Forum nostaa esille keskeiset asiat Saimaan ja vesistöjen merkityksestä ja tilasta

Finnish Lakeland Forum kokoaa vuosittain Saimaan ja Vuoksen vesistön toimijat yhteen edistämään alueen elinvoimaa ja vesien puhtautta. Foorumi kokoontuu tänä vuonna Lappeenrannassa torstaina 23.9. Linnoituksen Kehruuhuoneella ja Saimaalla.

Vuosiseminaarin 2021 teemoja ovat Saimaan ja vesistöjen merkitys ihmiselle ja yhteiskunnalla, veden laatu, siihen kohdistuvat paineet ja vesien puhdistustekniikan kehitys. Lisäksi tänä vuonna aiheena ovat kestävä matkailu Saimaalla sekä vesiluonnon monimuotoisuus, vaelluskalat ja Saimaan tie Unescon maailmanperintökohteeksi. Ympäristöministeri Krista Mikkonen tuo ministeriön tervehdyksen seminaariin ja GTK:n uusi pääjohtaja Kimmo Tiilikainen puhuu kaivosteollisuuden vastuista.

Seminaaripäivä kokoaa Saimaalle ja sen äärelle väkeä fyysisesti ja virtuaalisesti

Seminaarin oheisohjelmina sukelletaan Saimaalle pintaa syvemmälle Järvimaailma Saimaariumissa. Lisäksi illallisristeily Saimaalla on yhteinen samanaikaisesti Lappeenrannassa järjestettävän Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistyksen, Suoma ry:n vuosikokouksen ja -seminaarin kanssa.

Seminaari on avoin ja maksuton. Iltaristeily on omakustanteinen. Seminaari myös striimataan ja siihen on mahdollista liittyä etäyhteydellä. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista 8.9.2021 mennessä https://response.questback.com/lappeenrannankaupunki/Lakelandforum2021. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki.

Seminaarin järjestävät Lappeenrannan kaupunki, Greenreality palvelut ja PISARA+ hanke. Seminaari on yksi Lappeenrannan Euroopan Green Leaf 2021 voittovuoden tapahtumia.

Finnish Lakeland Forum tekee yhteistyötä puhtaiden vesien puolesta. Ensimmäinen foorumi järjestettiin Mikkelissä 5.6.2019 Järvi-Suomen peruskirjan allekirjoituksen yhteydessä. Peruskirja on pitkäjänteinen ja jatkuva kehityspolku: sukupolvien välinen viestikapula puhtaan Saimaan puolesta. www.finnishlakelandforum.fi

Tapahtuma järjestetään turvallisesti noudattaen THL:n ja OKM:n koronaohjeistusta ja välttäen lähikontakteja ihmisten välillä. Osallistujia muistutetaan käsihygieniasta ja turvaväleistä sekä suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Lisätietoja:

Raija Aura
p. 040 5843 278, raija.aura@lappeeenranta.fi

https://tapahtumat.lappeenranta.fi/fi-FI/page/60c7010337042d63c9afef84