9.7.2021

Lappeenrannassa ilmaiset sähköpyörien latausasemat edistävät kestävää liikkumista ja vihreää sähköistymistä

Lappeenrannan kaupunki on kesäkuun aikana asennuttanut kolme sähköpyörien latausasemaa kaupungin keskustaan. Latauspisteet sijaitsevat Satamatorilla, Kauppatorilla ja Marianaukiolla, ja ne ovat maksuttomasti niin kaupunkilaisten kuin vierailijoiden käytettävissä.

Matkailun ja yrityspalvelujen asiantuntija Antti Tuomaala kertoo, että latausasemat asennettiin tapahtuma-alueiden jo olemassa olevien sähkökeskusten yhteyteen. Latauspisteet sijaitsevat Tuomaalan mukaan viihtyisissä ympäristöissä.

– Kaikkien kolmen latausaseman vieressä on myös kahviloita, joissa voi odotella akun latautumista oman pyörän läheisyydessä.

Jokaisessa latauspisteessä on neljä pistokepaikkaa. Sähköpyörän akkua ladatakseen pyöräilijä tarvitsee akkuun sopivan laturin, joka asetetaan latausaseman pistokkeeseen. Pyörän rungon saa latauksen ajaksi kiinnitettyä latausasemaan.

Sähköpyörien latausasemien käyttöönotto on osa Lappeenrannan kaupungin Green Leaf 2021 -voittovuoden toimintaa. Vihreä sähköistyminen on Lappeenrannassa yksi voittovuoden pääteemoista. Kaupungin uudet latausasemat edistävät Tuomaalan mukaan kestävää liikkumista sekä lisäävät pyöräilyn ja pyörämatkailun suosiota.

– Asemista on iloa ja hyötyä asukkaille ja täällä vieraileville. Sähköpyörällä voi pyöräillä pitkiäkin matkoja, ja Lappeenrannassa on hienoja pyöräilyreittejä. Lisäksi maakunnallisia pyöräilyreittejä on viisitoista, joista yksi on suosittu Saimaan saaristoreitti.

Uudet sähköpyörien latausasemat ovat paikoillaan ympäri vuoden.

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki:

Antti Tuomaala, matkailun ja yrityspalvelujen asiantuntija,

puh. 0400 658 203,

antti.tuomaala@lappeenranta.fi