14.3.2016

Lappeenranta mukana Earth Hour -tapahtumassa

Sammuta valot tunniksi lauantai-iltana 19.3. klo 20.30–21.30

Lappeenrannan kaupunki osallistuu WWF:n organisoimaan Earth Hour -tapahtumaan edellisvuosien tapaan. Earth Hour on maailmanlaajuinen vuosittainen kampanja, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat valonsa tunniksi samana päivänä. Tänä vuonna valot sammutetaan lauantaina 19.3. kello 20.30–21.30.

Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan seudun ympäristötoimi haastavat kaikki kaupungin yritykset, yhteisöt ja kuntalaiset mukaan kampanjaan.

Kampanjalla halutaan innostaa ihmisiä henkilökohtaisesti toimimaan maailman tulevaisuuden puolesta ilmastokriisin torjumiseksi. Earth Hourin tavoitteena on vaikuttaa maailman päättäjiin niin, että ilmastonmuutoksen torjunta otetaan tosissaan.

Tänä vuonna Earth Hourin teema liittyy vahvasti ruokaan ja sen vastuullisuuteen. Asukkaat, yritykset, kunnat ja muut yhteisöt voivat valojen sammuttamisen lisäksi ottaa osaa Earth Houriin esimerkiksi järjestämällä oman kynttiläillallisen tai muun teemaan sopivan tapahtuman.

Tule mukaan maailman suurimmalle kynttiläillalliselle! Sammuta valot, sulje sosiaalinen media ja kutsu kaverisi nauttimaan vastuullisesta ruuasta kynttilän valossa. Lappeenrannan kaupunki sammuttaa valot muun muassa vesitornista.

Tukea tapahtumaan voi antaa myös suoraan WWF:lle http://www.earthhour.fi/osallistu/.

Lappeenranta on saanut maailmanlaajuista tunnustusta ilmastonmuutosta ehkäisevästä työstään: tänä vuonna se on yksi WWF:n kansainvälisen Earth Hour City Challenge -kilpailun 45 finalistista. Kilpailussa kannustetaan kaupunkeja ilmastonmuutosta ehkäisevään työhön. Viimeksi Lappeenranta oli kisan finaalissa vuonna 2014.

Ulkopuolisen tuomariston valitseman voittajan lisäksi Earth Hour City Challenge -kilpailussa palkitaan yleisön suosikki. Yleisö voi vaikuttaa äänestämällä, antamalla kehitysehdotuksia tai käyttämällä kaupungin tunnistetta #welovelappeenranta sosiaalisessa mediassa. Äänet ja parannusehdotukset voi antaa osoitteessa www.welovecities.org. Yleisöäänestys järjestetään 26.4.–19.6.

Lappeenrannan kaupungin energia- ja ilmastotoimenpiteistä saa tietoja muun muassa Lappeenrannan kaupungin verkkosivuilta www.lappeenranta.fi > ympäristö ja eläimet > Green Lappeenranta.

Lisätietoja:
Lappeenrannan seudun ympäristötoimi

Ympäristöjohtaja Ilkka Räsänen
0400 815 284
ilkka.rasanen@lappeenranta.fi

Projektipäällikkö Ville Reinikainen
040 593 1403
ville.reinikainen@lappeenranta.fi