8.6.2021

Lintutornin avajaisten kunniaksi pyöräretki ja kosteikkoneuvontaa Nisosen kosteikolla 12.6.2021

Pien-Saimaan kosteikoille on rakennettu laavuja ja lintutorneja. Viimeisin lintutorni on rakennettu talkoilla Nisosen kosteikolle Taipalsaaren Peltoissa. Lintutornin avajaisten kunniaksi Nisosen kosteikolle järjestetään retki lauantaina 12.6.2021 klo 11–15.

Retkellä tutustutaan uuteen lintutorniin, Nisosen kosteikkoon ja luonnon monimuotoisuuteen reippaan pyöräilyn ohessa. Tarjolla on myös neuvontaa kosteikon hoidosta sekä tietysti kahvia, pullaa ja makkaranpaistoa.

Retki alkaa polkupyörillä Taipalsaaren kirkonkylältä klo 11 Taipalsaaren kunnanjohtaja Kari Kuuramaan johdolla. Matkaa kirkonkylältä kosteikolle on noin 13 kilometriä suuntaansa.

Nisosen kosteikko sijaitsee osoitteessa Suolahdentie 231. Paikalle voi tulla myös autolla. Paikoitusta Suolahdentien varressa on rajatusti, joten kimppakyytejä suositellaan.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Tilaisuuden järjestävät Lappeenrannan kaupungin Greenreality-palvelut ja PISARA+ -hanke sekä Taipalsaaren maamiesseura ja Leväsen seudun kyläyhdistys. Tilaisuus on yksi Lappeenrannan kaupungin Green Leaf 2021 -voittovuoden tapahtumista.

Tulethan terveenä ja muistat edelleen turvavälit sekä käsihygienian, kiitos.

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Vesistöasiantuntija Raija Aura,

p. 040 5843 278, raija.aura@lappeenranta.fi

Projektityöntekijä Simo Sihvo,

p. 040 6473 389, simo.sihvo@lappeenranta.fi