7.1.2021

LOAS vaihtoi Vihreään kaukolämpöön

Lappeenrannan Energian lanseeraama Vihreä kaukolämpö on saanut hyvän vastaanoton asiakkailta. LOAS eli Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiö on vaihtanut ensimmäisten joukossa hiilineutraaliin Vihreään kaukolämpöön. Myös muita asiakkaita toivotaan mukaan hiilijalanjäljen pienentämiseen.


Vihreä kaukolämpö on herättänyt selvää kiinnostusta asiakkaissa. Vihreys ja ympäristöystävällisyys ovat arvoja, joita yhä useampi asiakas haluaa toteuttaa omassa elämässään. Vihreään kaukolämpöön vaihtajissa on myös sellaisia asiakkaita, joille hiilijalanjäljen seuranta on tärkeää.

– Sekä pientalot että yritykset ovat olleet kiinnostuneita Vihreästä kaukolämmöstä. Asiakkaat, joille ympäristöasiat ovat erityisen tärkeitä, ovat ensimmäisinä ottaneet Vihreän kaukolämmön käyttöön, Lappeenrannan Energian asiakkuusjohtaja Jussi Selenius kertoo.

Hiilineutraaliksi Vihreällä kaukolämmöllä

LOAS otti Vihreän kaukolämmön käyttöön marraskuun alussa. LOAS on 37 kaukolämmityskohteellaan toistaiseksi suurin yritys, joka on vaihtanut lämmityksensä Vihreään kaukolämpöön. Uuden kaukolämpötuotteen avulla LOAS tähtää hiilineutraaliin toimintaan.

– Olemme tehneet strategisen valinnan, jonka mukaan LOAS on vuonna 2025 oman toiminnan puolesta hiilineutraali. Vaihdoimme joitakin vuosia sitten sähkön hiilineutraaliksi, joten heti kun kaukolämpöön oli vastaava tuote tarjolla teimme vaihdoksen, LOAS:n toiminnanjohtaja Joonas Grönlund kertoo.

Vihreään kaukolämpöön vaihtaminen tuo monia positiivisia vaikutuksia yrityksen näkökulmasta. Strategisten tavoitteiden toteutumisen lisäksi ekologisella valinnalla palvellaan asiakkaiden tarpeita.

– Olemme paljon tekemisissä LUT-yliopiston ja opiskelijoiden kanssa, joten meidän on tärkeää huomioida ympäristöystävällisyys omassakin toiminnassa. Vihreät arvot ovat opiskelijoille nykyään tärkeitä, Grönlund kuvailee.

Vihreitä valintoja useilla osa-alueilla

LOAS:lla lämmityksen lisäksi päästöjä tulee tällä hetkellä autoista, joilla huolto-organisaatio kulkee kohteiden välillä. Ajoneuvoissakin on tarkoitus siirtyä jatkossa ympäristöystävällisempiin ratkaisuihin, sillä uusin autohankinta kulkee biokaasulla ja seuraava sähköllä.

Vihreään kaukolämpöön vaihtaminen on ollut Grönlundin mukaan täysin vaivatonta. Laitteistoihin ei ole tarvinnut tehdä muutoksia, vaan pelkkä allekirjoitus sopimuksiin on riittänyt.

– Tämä on ensimmäinen askel. Toivoisin, että kaukolämmössä siirryttäisiin muuallakin entistä enemmän hiilineutraaliin tuotantoon. Siihen suuntaan ollaan varmasti koko ajan menossa, Grönlund sanoo.

– LOAS on ollut edelläkävijä vaihtaessaan ensimmäisten joukossa Vihreään kaukolämpöön. Toivottavasti muutkin lähtevät mukaan ja tekevät toimenpiteitä hiilijalanjälkensä pienentämiseksi. Pienellä lisämaksulla on mahdollisuus saada täysin uusiutuvilla energialähteillä tuotettua lämpöä, Selenius tiivistää.

Kuva:

Vihreä kaukolämpö koetaan hyväksi valinnaksi myös opiskelija-asukkaiden keskuudessa. Kuvassa Lappeenrannan Energian asiakkuusjohtaja Jussi Selenius (vas.) ja LOAS:n toiminnanjohtaja Joonas Grönlund.

Lue lisää LOASista:
www.greenreality.fi/yritykset/loas tai
www.loas.fi

Lue lisää Lappeenrannan Energiasta:
www.greenreality.fi/yritykset/lappeenrannan-energia tai
www.lappeenrannanenergia.fi