4.5.2021

Matti Muovinen WANTED! -kampanja haastaa lappeenrantalaiset siivoamaan roskia luonnosta tunnin ajaksi

Matti Muovinen WANTED! on Lappeenrannan kaupungin organisoima haastekampanja roskien keräämiseen. Haastamme asukkaat ja perheet, työpaikat ja kaveriporukat, koulut ja oppilaitokset, yritykset ja yhteisöt käyttämään tunti toukokuussa luonnossa liikkumiseen ja roskien keräämiseen.

Haastekampanja kestää koko toukokuun, mutta varsinainen kampanjaviikonloppu on 7.-9.5.2021.

Suojakäsineitä ja muovipusseja saa toukokuun aikana hakea Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta (Pohjolankatu 14). Hakemisesta on sovittava etukäteen Raija Auran (p. 040 5843 278) tai Salme Muurikan (p. 040 673 3393) kanssa. Kampanjaviikonlopun aikana hanskoja ja pusseja saa kauppakeskus IsoKristiinan matkailuinfosta perjantaina klo 9-16 ja Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta, Pohjolankatu 14, pe klo 9-16, la klo 10-12 ja 15-17 ja su klo 10-12. Ympäristötoimesta saa lisäksi lainaksi roskanpoimijoita.

Roskat voi kampanjaviikonloppuna 7.-9.5.2021 viedä Lappeenrannan EKO-pisteille, joilta EKJH noutaa ne pois. Muina aikoina kerätyt roskat kuuluvat kuivajätteeseen.

Matti Muovinen on tänä vuonna osa maailmanlaajuista siivouskampanjaa

Tänä vuonna Matti Muovinen on liikkeellä isosti. Kampanja on osa koko toukokuun kestävää Lappeenrannan Green Leaf -vuoden 2021 ja Lahden ympäristöpääkaupunki 2021 #tuntitoukokuussa -kampanjaa: https://www.greenreality.fi/teot/tuntitoukokuussa sekä yksi EU Green Week -tapahtumista maailmanlaajuisessa #zeropollutionhour -kampanjassa.

Matti Muovisen -kampanjaan osallistuessa kannustamme jakamaan sosiaalisessa mediassa kuvia ja kokemuksiasi käyttämällä #mattimuovinenwanted! Voit merkitä siivoamasi paikan ja roskien tai esimerkiksi kerättyjen kasvomaskien määrän karttapalvelussa https://new.maptionnaire.com/q/2j7o87gli6u8

Suuri määrä osallistujia ja pienempiä kampanjoita

Haastekampanjan järjestävät Lappeenrannan kaupungin yksiköt Greenreality Lappeenranta, Lappeenrannan seudun ympäristötoimi ja PISARA+ hanke.

Mukana kampanjassa ovat muun muassa Lappeenrannan Lions Club, Leijonat puhtaiden vesien puolesta -kampanjalla ja Etelä-Karjalan jätehuoltoyhtiö EKJH OY. Lisäksi monesta peruskoulusta siivouskampanjaan osallistuu useita eri luokkia.

Matti Muovisen siivouskampanjalla on myös muita paikalliskampanjoita, kuten Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piirin ja Lappeenrannan yhdistyksen Möllö Pöötinen -kampanja, joka haastaa erityisesti perheet mukaan keräämään roskia.

Lisäksi Kansainvälisellä Museoviikolla Lappeenrannan museot haluavat haastaa Matti Muovisen -kampanjaan museon työntekijät, Linnoituksen asukkaat ja kaikki Lappeenrantalaiset mukaan keräämään roskat Linnoituksesta ja sitä ympäröiviltä ranta-alueilta yhden tunnin ajaksi perjantaina 21.5.

Kampanjan järjestäjät haluavat muistuttaa, että kampanjassa liikutaan turvallisesti ja paikalliset covid-19 rajoitukset huomioiden. Tarkempia tietoja järjestelyistä päivitetään kampanjan kotisivuille https://www.greenreality.fi/teot/matti-muovinen-wanted-haastekampanja-roskien-keraamiseksi ja Facebook tapahtumaan https://www.facebook.com/events/1599559516921645

Tehdään yhdessä siisti juttu!

Lisätietoja:

Lappeenrannan kaupunki

Raija Aura, vesistöasiantuntija
+358 40 5843 278, raija.aura@lappeenranta.fi

Salme Muurikka, ympäristötarkastaja
+ 358 40 673 3393, salme.muurikka@lappeenranta.fi